01 Αυγούστου 2017

Έντονη αντίδραση Κικίλια για τις... δικαιολογίες Γαβρόγλου

Η διάταξη για τη μετάκληση καθηγητή από το εξωτερικό δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο είπε ο Υπουργός Παιδείας απαντώντας στις επικρίσεις Μητσοτάκη - «Μαζέψτε την ειρωνεία σας - Εσείς την φέρατε και την μαζέψατε πίσω αφού αντέδρασαν όλοι», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ


Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, στο μειδίαμα και τα ειρωνικά σχόλια του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, την ώρα που από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ασκούσε κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ που έφερνε η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε διάταξη σύμφωνα με την οποία για την μετάκληση ενός καθηγητή από το εξωτερικό χρειάζεται απόφαση του υπουργού και μάλιστα διπλή υπογραφή. Ο κ. Γαβρόγλου, γελώντας είπε πως αυτή η διάταξη δεν υπάρχει.


Ο κ. Κικίλιας από τα έδρανα της Βουλής είπε πως « αυτό που ξεχάσατε να πείτε και επιχειρείτε να καλύψετε κάνοντας σόου, είναι πως η διάταξη υπήρχε, ως επιλογή σας, αλλά την αφαίρεσε έπειτα από τις σφοδρές ενστάσεις στην επιτροπή αναγκαστήκατε να την αποσύρετε άρον άρον». «Δε θα έπρεπε να γελάτε, γιατί εσείς την είχατε φέρει και την πήρατε πίσω αφού αντέδρασαν όλοι», είπε ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας πως «καλό είναι να μαζέψετε την ειρωνεία σας».

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ