22 Αυγούστου 2017

Απίστευτο περιστατικό στην Αγγλία: «Δείξτε τα σουτιέν για να μπείτε στο γήπεδο»

Οι ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη καταγγελία, η οποία έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της Ομοσπονδίας φιλάθλων (ναι υπάρχει και είναι και πολύ δραστήρια).


Όπως κατήγγειλε με επίσημη επιστολή της η διοίκηση της Γκρίμσπι, οι γυναίκες φίλαθλοι της ομάδας, έζησαν πολύ «δύσκολες στιγμές» κατά την προσπάθεια τους να εισέλθουν στο γήπεδο της Στίβενεϊτζ για τον εκτός έδρας αγώνα της League 2.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία «γυναίκες σικιούριτι απαιτούσαν από τις φιλάθλους να σηκώσουν τις μπλούζες τους προκειμένου να δείξουν τα σουτιέν τους. Κι αυτό συνέβαινε ενόσω ήταν στην ουρά μαζί και με άνδρες φιλάθλους, αλλά δεν ήταν το μοναδικό σημείο που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των οπαδών μας.

Κι αυτό γιατί στη συνέχεια οι σικιούριτι τις ρωτούσαν αν τα σουτιέν έχουν μπανέλες κι αν μπορούν να τα ψηλαφίσουν! Στην απάντηση των οπαδών μας ‘θα προτιμούσαμε όχι’ οι σικιούριτι με δυσαρέσκεια τις επέτρεπαν να μπουν στο γήπεδο!

Η όλη συμπεριφορά τους μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί σεξουαλική παρενόχληση και δεν υπάρχει καμία λογική σ’ αυτό που έγινε».

Στην επιστολή της η Στίβενεϊτζ καταγγέλλει επίσης ότι έγιναν πλήρεις και εξονυχιστικοί έλεγχοι ακόμη και σε 5χρονα, καθώς οι σικιούριτι έδειχναν να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο στο ποιος θα κάνει τον πιο καλό έλεγχο (αν και ο χώρος δεν είχε τις βασικές προϋποθέσεις υγιεινής).

Στην όλη υπόθεση έχει εμπλακεί και η Ομοσπονδία των φίλων του ποδοσφαίρου που διεξάγει τη δική της έρευνα ενώ ήδη έχει εκφράσει την ανησυχία της για το συγκεκριμένο πρωτόγνωρο περιστατικό.