23 Αυγούστου 2017

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ! Τουρκικά F-16 ξανά στους Φούρνους: Πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι και Ανθρωποφάγους

Διπλή πρόκληση από τουρκικά μαχητικά που έκαναν υπέρπτηση πάνω από ελληνικά νησιά

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου, όμως οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο όχι απλώς συνεχίζονται αλλά κλιμακώνονται.


Ώρα 15:23 το μεσημέρι της Τετάρτης ένα ζευγάρι από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στη συνέχεια παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και μετά -ώρα 15:48- πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος, κάνοντας υπέρπτηση στη νησίδα Ανθρωποφάγοι που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.

Οι Τούρκοι πιλότοι δεν σταμάτησαν εκεί αλλά συνέχισαν την προκλητική πτήση περνώντας πάνω και από δεύτερο ελληνικό νησί. Μετά τους Ανθρωποφάγους τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε ύψος 19.000 ποδών πάνω από το Αγαθονήσι, στις 15:51.

Ένα λεπτό αργότερα, ώρα 15:52, τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βγήκαν από το FIR Αθηνών, αφού είχαν συμπληρώσει 29 λεπτά πτήσης μέσα στο FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο.