04 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ελλάδα-Βέλγιο 1-2: Πικρή ήττα, χάσαμε τη δεύτερη θέση

Την ήττα γνώρισε η Ελλάδα από το Βέλγιο, με σκορ 1-2.

Η Εθνική μας ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το ματς κόντρα στην Εσθονία, αλλά δύο στιγμές ολιγωρίας μάς στοίχισαν.


Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το Βέλγιο ξεκίνησε πιο δυνατά, ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν για την Εθνική, με αποκορύφωμα δοκάρι του Σταφυλίδη στο 18ο λεπτό.

Το α' ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ και στο β' η Ελλάδα μπήκε πο δυνατά στον αγώνα. Ωστόσο, στο 70' -και χωρίς να έχει απειληθεί μέχρι εκείνο το σημείο- η Ελλάδα δέχθηκε το γκολ. Ο Βερτόνγκεν πήρε την πάσα έξω από την ελληνική περιοχή, έκανε το συρτό σουτ και έγραψε το 0-1, παγώνοντας το Καραϊσκάκη.

Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική μας ομάδα αντέδρασε άμεσα και έφερε το ματς στα ίσα μόλις τρία λεπτά αργότερα. Ο Τζαβέλλας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζέκα με αριστερό πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά και έκανε το 1-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν της Κοπεγχάγης με τη γαλανόλευκη.

Ωστόσο, πριν προλάβουν να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες, οι Βέλγοι πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Μενιέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος έχασε τον Λουκάκου, ο οποίος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Καρνέζη και έκανε το 1-2.

Από κει και πέρα, οι παίκτες μας προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία και έτσι έμεινε το πικρό 1-2.



Πλέον, χάσαμε τη δεύτερη θέση από τους Βόσνιους, που νίκησαν, όπως αναμενόταν, στο Γιβραλτάρ με 4-0 και μας προσπέρασαν στη βαθμολογία.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο και με τη φωνή τους συμπαραστάθηκαν στην Εθνική μας μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρά το ότι έχανε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκαναν οι διεθνείς μας.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ναι, με την Εσθονία δεν αξίζαμε τη νίκη γιατί δεν απειλήσαμε καν, αλλά κόντρα στο Βέλγιο εμφανιστήκαμε μεταμορφωμένοι και αξίζαμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. ΒΕΛΓΙΟ 22
2. ΒΟΣΝΙΑ 14
3. ΕΛΛΑΔΑ 13
4. ΚΥΠΡΟΣ 10
5. ΕΣΘΟΝΙΑ 8
6. ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 0

Συνεπώς, για να έχουμε ελπίδες κατάκτησης της 2ης θέσης (οι Βέλγοι προκρίθηκαν και μαθηματικά στο Μουντιάλ) πρέπει να νικήσουμε την Κύπρο εκτός έδρας και οι Βέλγοι να μας κάνουν... δώρο, νικώντας στην έδρα τους τους Βόσνιους ή τουλάχιστον παίρνοντας ισοπαλία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Εθνική μας θα βρεθεί στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η επόμενη αγωνιστική (7/10):

Κύπρος - Ελλάδα
Βοσνία - Βέλγιο

Η τελευταία αγωνιστική (10/10):

Ελλάδα - Γιβραλτάρ
Εσθονία - Βοσνία