28 Σεπτεμβρίου 2017

Οργή για Σύρο πρόσφυγα στο Λίβανο που βίασε και δολοφόνησε 26χρονη

Ο δολοφόνος και βιαστής είχε καταφύγει στο Λίβανο πριν τρία χρόνια και εργαζόταν στην κατοικία του θύματος

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να εκδιωχθούν οι Σύροι πρόσφυγες από το Λίβανο μετά τον βιασμό και την δολοφονία 26χρονης από Σύρο, που εργαζόταν τρία χρόνια για την οικογένειά της.


Ο άνδρας, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, αλλά η ταυτότητά του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, είχε εγκαταλείψει πριν τρία χρόνια την Συρία και εργαζόταν ως θυρωρός στην κατοικία του θύματος. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μιζιάρα, στο βόρειο τμήμα της χώρας και πιστεύεται ότι ο Σύρος μπήκε στην κατοικία που εργαζόταν για να κλέψει, αλλά βρέθηκε μπροστά στην 26χρονη Rhea Chidiac, η οποία ήταν μόνη εκείνη την ώρα.

«Ο Σύρος πολίτης, που ήρθε στο Λίβανο πριν τρία χρόνια και εργαζόταν ως θυρωρός στην κατοικία της οικογένειας Chidiac, συνελήφθη από την αστυνομία», μετέδωσε το κανάλι LBC του Λιβάνου. Ο βιασμός και η δολοφονία της νεαρής γυναίκας έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών που ζητούν να φύγουν οι Σύροι πρόσφυγες από την χώρα τους.

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, λόγω της μικρής απόστασης των δύο χωρών πολλοί Σύροι πρόσφυγες κατέφυγαν στο Λίβανο. Αν και τώρα κάποιοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην χώρα τους, στο Λίβανο παραμένουν περίπου δύο  εκατομμύρια Σύροι.

Μετά το έγκλημα ξέσπασαν αναταραχές στην Μιζιάρα και οι κάτοικοι ζητούν από τις αρχές του Λιβάνου να εκδιωχθούν όλοι οι Σύροι από την πόλη.

Η άφιξη των Σύρων προσφύγων στο Λίβανο έχει δημιουργήσει οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στη χώρα. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στο έτος πως, καθώς υπάρχουν εντάσεις μεταξύ του ντόπιου πληθυσμού και των Σύρων προσφύγων στις περιοχές όπου αυτοί φιλοξενούνται, «υπάρχει φόβος για πολιτική αναταραχή».

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ