13 Σεπτεμβρίου 2017

Το Σάββατο στα περίπτερα, το «Έθνος» των Σαββίδη – Μάρη

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι επιτελείς του νέου «Έθνους» συνεργάτες του Μάρη και κάποιοι άνθρωποι του Σαββίδη, έτσι ώστε από το ερχόμενο Σάββατο, η ιστορική εφημερίδα να επανακυκλοφορήσει στα περίπτερα και σε καθημερινή βάση.


Και ενώ το προτζεκτ του νέου «‘Εθνους» δείχνει να προχωρεί κανονικά, άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί για το «Έθνος της Κυριακής», αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε και εάν θα επανακυκλοφορήσει.

Εδικά μετά το βέτο που φέρεται να έχουν θέσει φιλοΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εκδότες Κυριακάτικων Εφημερίδων στο Μαξίμου, όπως αποκάλυψε ο Lykavitos.gr, και οι οποίοι απαιτούν να μην βγει ανταγωνιστικό σε αυτούς φύλλο στα περίπτερα κινούμενο στην ίδια ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση.

 Τριβές Σαββίδη – Μάρη    

Την ίδια στιγμή Οι πρώτες τριβές µεταξύ ∆ηµήτρη Μάρη και Ιβάν Σαββίδη φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει.

Σηµείο τριβής φαίνεται ότι αποτελεί η εµµονή του οµογενούς επιχειρηµατία να υπάρξει µεγάλη προβολή της Θεσσαλονίκης στις εφηµερίδες του νέου οµίλου.

Ήδη, φαίνεται ότι προχώρησε σε προσλήψεις περίπου δέκα προσώπων που θα έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα συµµετέχουν στη διαχείριση του νέου project µε τη βάση τους εκεί. Όπως γράφουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Η εµµονή αυτή της πλευράς Σαββίδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις του κ. Μάρη και των ανθρώπων του, κυρίως από το εµπορικό τµήµα.

Το επιχείρηµά τους είναι ότι οι εφηµερίδες της Αθήνας, ακόµα κι αν ένα τόσο µεγάλο κοµµάτι της ύλης τους αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, δεν πουλάνε ιδιαίτερα εκεί και άρα δεν θα υπάρξει αγορά που θα τους καλύψει τη διαφήµιση που θα χάσουν.