06 Σεπτεμβρίου 2017

Η κα υπουργός που «ανέβασε» φωτο με… Σάκη Ρουβά!

Μέσα σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς «πηγαδάκι» Ποζρικίδη-Τζήκα-Κόλλια ήταν η σημερινή συνέντευξη τύπου για τη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ, ύστερα από τις δηλώσεις της υφυπουργού και βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι ενδέχεται να απομακρυνθεί ο διευθύνων σύμβουλος, πράγμα που φυσικά δεν έγινε αλλά αντιθέτως ανανεώθηκε η θητεία του.

Η κα υπουργός ωστόσο είχε ένα άλλο πηγαδάκι που πολλές ζήλεψαν. Τα είπε με τον… Σάκη Ρουβά και αμέσως μετά ανέβασε σχετική φωτο στα social media (βλ φωτο). Ο κ Ρουβάς είναι ο… αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην ΔΕΘ 26 χρόνια μετά την πρώτη του γνωριμία με το κοινό στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, τονίζοντας πως αυτή τη φορά ο συνδετικός κρίκος με την Έκθεση και τη Θεσσαλονίκη είναι η αποστολή του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». «Σας ζητώ να απευθύνουμε όλοι μαζί μια πρόσκληση, ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, να γίνουμε όλοι αγγελιοφόροι ζωής» σημείωσε, ευχαριστώντας τη ΔΕΘ-Helexpo για τη στήριξή της στους σκοπούς του συλλόγου. «Ας σπάσουμε ένα ακόμα ρεκόρ στη ΔΕΘ» τόνισε.

Με 1.500 εκθέτες ξεκινά το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η 82η ΔΕΘ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 17 του μηνός. Η φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη να είναι σημαντικά βελτιωμένα. Συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (Κίνα, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν). Από την Κίνα συμμετέχουν 167 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Στην κινεζική συμμετοχή ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης. Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ δίνουν δυναμικό «παρών» και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Με ξεχωριστές συμμετοχές θα βρεθούν στην έκθεση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, των Σερρών και για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Κοζάνης. Οι επιμέρους ενότητες της 82ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία, το e-gaming κ.α. με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η επίσημη αντιπροσωπεία από την Κίνα αριθμεί πάνω από 400 άτομα, που εκπροσωπούν 167 επιχειρήσεις, οργανώσεις, περιφέρειες και φορείς από σημαντικούς κλάδους της κινεζικής οικονομίας. Μάλιστα ο κ. Ποζρικίδης ευχήθηκε τα κινέζικα φαναράκια που κοσμούν ήδη κεντρικούς δρόμους της πόλης και συμβολίζουν, σύμφωνα με τα κινέζικα έθιμα, την τύχη και την ευημερία, να φέρουν τύχη και στην 82η ΔΕΘ.

karfitsa.gr