28 Σεπτεμβρίου 2017

Βίντεο: Σκύλος ύποπτου για διακίνηση ναρκωτικών ορμάει και δαγκώνει αστυνομικό

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στο μηρό - Ο ιδιοκτήτης του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 29 μηνών
Σοκ προκαλεί το βίντεο της επίθεσης του σκύλου ενός υπόπτου για διακίνηση ναρκωτικών κατά αστυνομικού στο Λονδίνο.

Η επίθεση σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο αλλά η λονδρέζικη αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο τη Δευτέρα, την ημέρα κατά την οποία ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο 22χρονος Μάικλ Φόστερ, καταδικάστηκσε σε 29 μήνες φυλάκιση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Φόστερ αντιστάθηκε στην προσπάθεια του αστυνομικού να τον σταματήσει για έλεγχο καθώς θεώρησε τη συμπεριφορά του ύποπτη.

Αντί, όμως, ο Φόστερ να υπακούσει στις εντολές του αστυνομικού αρχικά ξεκίνησε να τρέχει και στη συνέχεια έστειλε τον σκύλο του να επιτεθεί στον ένστολο.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει «μάζεψε τον, μάζεψε τον» πριν ο μεγαλώσομος σκύλος να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει στο μηρό και στο χέρι.

Ο αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει taser για να απελευθερωθεί από το δάγκωμα του σκύλου.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τον σκύλο του ως όπλο για να αποφεύγει την έρευνα να γνωρίζει ότι θα οδηγείται στη δικαιοσύνη» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας μετά την καταδίκη του Φόστερ.