10 Σεπτεμβρίου 2017

Η έμμεση συγγνώμη του Τσίπρα στην Τσικρίκα για το επεισόδιο πέρυσι στη ΔΕΘ

Μία έμμεση συγγνώμη στην Ευαγγελία Τσικρίκα, τη δημοσιογράφο του Alpha, με την οποία πέρυσι είχε ένα μικρό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες και την κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη.


«Μίλησα πέρυσι με μεγάλη ειλικρίνεια όταν είπα ότι δεν πίστευα ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παππά. Και πράγματι ο νόμος ισχύει και σήμερα. Υπήρξε μία οριακή, με βάση τους συσχετισμούς, απόφαση με βάση το γεγονός ότι τους διαγωνισμούς δεν έκανε το ΕΣΡ που τότε έκανε μποϊκοτάζ η ΝΔ για τη συγκρότησή του» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Υπήρξε και η άσχημη στιγμή, με τη συνάδελφό σας την κυρία Τσικρίκα, και η άσχημη στιγμή να βρίσκεσαι απέναντι στην ειλικρινή αγωνία των εργαζόμενων ενώ στόχος σου δεν είναι να αντιμετωπίσεις τους εργαζόμενους αλλά να βάλεις μία θεσμική κανονικότητα στο τοπίο. Σήμερα, έναν χρόνο μετά έχουμε δικαιωθεί. Το ΕΣΡ αποφάσισε να κάνει τον διαγωνισμό, σε πείσμα κάποιων που δεν ήθελαν να γίνει. Ο διαγωνισμός θα γίνει, τα ΜΜΕ θα αποκτήσουν νόμιμη άδεια, οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν και αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της ενημέρωσης. Στόχος μας είναι η δημιουργία σταθερού θεσμικού πλαισίου».

Ο ίδιος, εξάλλου, είπε πως η συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναζητήσουμε τους τρόπους που η Δικαιοσύνη θα ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι αποφάσεις μπορούν να κρίνονται πάντοτε υπερασπιζόμενος τη θεσμική λειτουργία. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στις τομές που χρειάζονται. Όταν λέμε ότι σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη να μην το κάνουμε α λα καρτ, όταν μας αρέσουν οι αποφάσεις. Απέχει από την πραγματικότητα η εικόνα σύγκρουσης συνολικά με τη Δικαιοσύνη».

Θυμηθείτε το περσινό επεισόδιο στο βίντεο που ακολουθεί: