14 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν τα στελέχη της αντιπολίτευσης δουλεύουν για την προπαγάνδα της κυβέρνησης

«Δε μου λες, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πληρώνονται από την κυβέρνηση;», με ρώτησε χτες η περίεργη γυναίκα μου. «Απ’ όσο ξέρω όχι» απάντησα. «Τότε γιατί αρνούνται να απαντήσουν με δυο απλά, αποστομωτικά επιχειρήματα, κάθε φορά που τους λένε, ναι, αλλά κι εσείς τα ίδια κάνατε; Είναι βαλτοί ή ανίκανοι;» επέμεινε.


Η αλήθεια είναι ότι την ίδια απορία έχω κι εγώ εδώ και 2,5 χρόνια. Κάθε μέρα. Βλέπω και ακούω υπουργούς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές να έχουν την ίδια καραμέλα έτοιμη σε κάθε κριτική που δέχονται για κάθε μια κουτουράδα που κάνει η κυβέρνηση: «Κι εσείς τα ίδια κάνατε»!

Κι από απέναντι βλέπω στελέχη κομμάτων, βουλευτές και τεχνοκράτες να μπλέκονται στα δίχτυα μιας τέτοιας συζήτησης για το ποιος τα έκανε καλύτερα ή χειρότερα!! Και να χάνουν κατά κράτος φυσικά.

-«Έχετε γονατίσει το λαό με τους φόρους».

-«Εσείς τον γονατίσατε πρώτοι εδώ και 7 χρόνια».

-«Έχετε κάνει τα πανεπιστήμια κέντρα αντιγραφής και αμάθειας».

-«Εσείς έχετε καταντήσει έτσι τα πανεπιστήμια εδώ και 30 χρόνια»

-«Ξεπουλάτε τις δημόσιες εταιρίες στους ξένους».

-«Εσείς υπογράψατε τα μνημόνια που τις δίνουν στους δανειστές»

-«Διώχνετε τις επενδύσεις μποϋκοτάροντας τις συμβάσεις τους».

-«Μιλάτε εσείς που επί των ημερών σας έφυγαν οι πιο πολλές ξένες επιχειρήσεις;»

Και πάει λέγοντας…

Είναι πέρα από προφανές ότι η πιο πιασιάρικη για το λαό άμυνα της κυβέρνησης για κάθε τι που κάνει και είναι αντίθετο μ αυτά που κάνει, λέει ή έλεγε είναι «κι εσείς τα ίδια κάνατε». Ή «μιλάτε εσείς που κάνατε τα ίδια και χειρότερα;»

Και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και πιασιάρικη γιατί πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού αντιδρά με τον ίδιο τρόπο, ακόμα κι αν δεν υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ; «Είδαμε τι κάναν κι οι άλλοι», σου λένε.

Μόνο που ο λαός είναι φανερό ότι δεν έχει την πολιτική σκέψη να σκεφτεί τα δύο πασιφανή και ατράνταχτα, που αποδομούν όλη αυτή την πρωτόγονα πρόχειρη επιχειρηματολογία:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να κάνει τα ίδια με τους άλλους! Ψηφίστηκε ακριβώς για να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ με τους άλλους! Άρα, δεν μπορεί να επικαλείται ότι κι οι άλλοι τα ίδια έκαναν!
Οι άλλοι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ από το λαό για την πολιτική καταψηφισμένοι στις εκλογές. Η πολιτική τους πετάχτηκε στα σκουπίδια. Κρίθηκαν. Τιμωρήθηκαν πολιτικά. Άρα, κάθε πιπίλα της πολιτικής τους σε σύγκριση με του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Αυτά τα δύο απλά γεγονότα δεν τα έχει συνειδητοποιήσει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης εκτός από το ΚΚΕ. Που ταυτίζει την πολιτική όλων των άλλων κομμάτων για τους δικούς του ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους.

Φαίνεται ότι χρειάζεται πολλή ευφυία για να κολλάει κάποιος κάθε Συριζαίο στον τοίχο με τις δυό αυτές απλές και μόνιμες απαντήσεις. Χωρίς να μπλέκεται στις συγκρίσεις που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Εσείς δεν ψηφιστήκατε ούτε δεσμευτήκατε για να κάνετε αυτά που κάναμε εμείς» και

«Εμείς καταδικαστήκαμε από το λαό για τις πολιτικές μας. Μας έκρινε ο λαός. Πέστε μας εσείς τι κάνετε τώρα.»

Αυτά τα δυο και τίποτε άλλο!

Η γυναίκα μου, που είναι κομμάτι του λαού τα βλέπει αυτά. Αυτοί στην αντιπολίτευση που υποτίθεται ότι είναι και επαγγελματίες, αδυνατούν. Μάλλον έχουν σχέση με το λαό όση έχουν κι αυτοί που μας κυβερνάνε. Εκείνο που δεν ξέρω είναι ο λαός με ποιόν έχει σχέση. Αν μετρήσω την αποχή και το ποσοστό του «κανέναν» στις ερωτήσεις των δημοσκοπήσεων, θα το βρω.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
http://www.liberal.gr/arthro/165537/apopsi/stili-alatos/otan-ta-stelechi-tis-antipoliteusis-douleuoun-gia-tin-propaganda-tis-kubernisis.html