29 Σεπτεμβρίου 2017

Η Παλαιστίνια που έκλαιγε στη Μέρκελ πήρε άδεια διαμονής [βίντεο]

Πριν από δύο και πλέον χρόνια οι εικόνες της Ρεέμ Σαουάλ να κλαίει και η προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να την παρηγορήσει έκαναν το γύρο του κόσμου.


Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε πει στην 14χρονη, τότε, Παλαιστίνια πως δεν γίνεται να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η μικρή Ρεέμ ήταν πλήρως ενσωματωμένη στη χώρα εδώ και πέντε χρόνια.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι η σκληρή κριτική που δέχτηκε η Μέρκελ για το περιστατικό την ανάγκασε να αλλάξει τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα.

Τώρα η 17χρονη πλέον Ρεέμ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού ενημερώθηκε ότι της εγκρίθηκε άδεια παραμονής επ’ αόριστον κι ως εκ τούτου δεν απειλούνται πλέον με απέλαση, ούτε η ίδια, ούτε οι γονείς της. Η προηγούμενη προσωρινή άδεια, που είχε εκδώσει το Γραφείο Αλλοδαπών στο Ροστόκ, όπου διαμένει η Ραουάλ, έληγε σε λίγες μέρες.

Η νέα άδεια που της χορηγήθηκε ανοίγει πλέον το δρόμο για την μελλοντική πολιτογράφηση της κοπέλας, η οποία μιλά άπταιστα Γερμανικά.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει στις προθήκες των γερμανικών βιβλιοπωλείων η αυτοβιογραφία της Ρεέμ με τον τίτλο: «Έχω ένα όνειρο – ως προσφυγόπουλο στη Γερμανία».