26 Σεπτεμβρίου 2017

«Αναγκαίο κακό»… για το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Κάθε γάμος έχει τα πάνω και τα κάτω του. Τις καλές και τις κακές του στιγμές. Όμως όταν τα δύο «συμβαλλόμενα» μέρη είναι εντελώς διαφορετικά, τότε αργά ή γρήγορα «τα σύννεφα» βγαίνουν στην επιφάνεια. «Σύννεφα» που πολλές φορές οδηγούν σε διαζύγιο, εάν δεν υπάρχει ένας καθοριστικός παράγοντας, που το ζευγάρι αποφεύγει επιμελώς να δημοσιοποιήσει.


Τα λεγόμενα «τεχνικά» ζητήματα. Πόσες φορές  ένας γάμος μένει «ζωντανός» μόνο και μόνο εξαιτίας κάποιων οικονομικών ή άλλων θεμάτων, που γνωρίζει καλά μόνο το ενδιαφερόμενο ζευγάρι.

Στην περίπτωση  των «συμβιώσεων» στην πολιτική τα «τεχνικά» αυτά θέματα έχουν μία και μόνη αναφορά. Την παραμονή στην εξουσία.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποτελεί ένα τέτοιο ακριβώς παράδειγμα.

Ένα παράδειγμα συμβίωσης δύο ετερόκλητων κομμάτων που  έχοντας μοναδικό στόχο την παραμονή στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένα να «κάνουν τα στραβά μάτια» σε ο,τιδήποτε σταθεί στο διάβα τους. Στην Πειραιώς εκτιμούν πως στο Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να μην είναι κανείς ευχαριστημένος με τα όσα ακούγονται και γράφονται για τον Πάνο Καμμένο, όμως κανείς δε θα στραφεί εναντίον του.  Με άλλα λόγια θεωρούν ότι εξαιτίας της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ο κ. Τσίπρας θα «ανεχτεί» τα πάντα από τον κυβερνητικό του εταίρο, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία, γι' αυτό και στην επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται  «όμηρος του κ.Καμμένου». Με δεδομένη λοιπόν αυτή τη διαπίστωση ουδείς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παραξενεύτηκε από την «καθαρή»πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού να υπερασπιστεί ανοιχτά τον κ.Καμμένο.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά που έκανε ο κ.Μητσοτάκης προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Εσείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον καλύπτετε; Γιατί δεν θέλετε να απαντηθούν όλα αυτά; Δεν θέλετε να μάθετε αν ο κυβερνητικός σας εταίρος κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου; Θέλετε να ακολουθεί και εσάς μια σκιά συγκάλυψης για κάποιον που σε τελική ανάλυση δεν είναι καν στο δικό σας Κόμμα, αλλά αναγκάζεστε - όπως λέτε μεταξύ σας - να τον φορτωθείτε; Να τον φορτωθείτε στο ζήτημα των Θρησκευτικών, όταν ο κ. Καμμένος πρωτοστάτησε στην αποπομπή του κ. Φίλη. Να ανέχεστε τις κακόγουστες φιέστες και τις διάφορες γραφικότητές του. Να ανέχεστε τον προκλητικό τρόπο ζωής του. Αλλά το να καταπιείτε τις υπόνοιες για εμπλοκή του σε απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και ανάμειξη σε πολιτική σκευωρία πάει πολύ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ….. Κατά συνέπεια, από εδώ και στο εξής, δεν θα αναφέρομαι σε Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, αλλά σε Κυβέρνηση Καμμένου - Τσίπρα.»

Κεντρικό συμπέρασμα για την ΝΔ είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής της δε διστάζει συστηματικά να υπονομεύει  τη λειτουργία των θεσμών και του πολιτεύματος μέσα από επιθέσεις στη Δικαιοσύνης με συγκεκριμένες διαδικασίες έξω από το πνεύμα του Συντάγματος, όπως λένε χαρακτηριστικά, υπονόμευση στην οποία εντάσσουν και τις επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Πειραιώς πρωταγωνιστής σε αυτήν την προσπάθεια είναι ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη «θεσμικό εμπόδιο». «Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας μέσα από τις επιθέσεις στη δικαιοσύνη αναζητά τη χαμένη του «επαναστατικότητα», αυτή που έχει πληγεί από την υπογραφή δύο μνημονίων, μακράς λιτότητας και αμέτρητων φόρων» τονίζει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Όμως πέρα από την ενορχηστρωμένη επίθεση στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της και τους θεσμούς όπως τονίζει η Πειραιώς. Στην επίθεση αυτή εντάσσουν την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, μερικά 24ωρα μετά την αποχώρησης της από την προεδρία του Αρείου Πάγου αλλά και την επικοινωνία του υπουργού Άμυνας στην υπόθεση με τον καταδικασμένο σε ισόβια για ναρκωτικά.

http://www.liberal.gr/arthro/168484/politiki/2017/isonanagkaio-kakosini-gia-to-megaro-maximou-o-panos-kammenos.html