01 Σεπτεμβρίου 2017

Η «νέα γενιά» ψεμμάτων και ο ..εμπαιγμός των νέων

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Και ξαφνικά η κυβέρνηση θέτει θέμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα. Την ώρα που τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ετοιμάζονται να μπουν στο αεροπλάνο για Αθήνα για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης, την ώρα που τα μέτρα από έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση ετοιμάζονται να τεθούν σε εφαρμογή την πρωτοχρονιά του 2018. Τι ώθησε άραγε τον πρωθυπουργό να βάλει στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου το κυβερνητικό σχέδιο προσλήψεων στο δημόσιο;


Πρόκειται για ένα «πυροτέχνημα» της στιγμής ή για μία κίνηση με βαθύτερη στόχευση;  Στα ερωτήματα αυτά η απάντηση που δίνει  η ΝΔ είναι μία:

Όποια και αν είναι η πρόθεση του κ.Τσιπρα, η ουσία είναι μία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «εμπαίζει» τους νέους ανθρώπους. Ενδεικτικά ήταν το όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασιλης Κικίλιας. «Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανέβει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και προετοιμάζει τη «νέα γενιά» ψεμάτων. Δυστυχώς, πρώτα και μεγάλα θύματα, αυτής της «νέας γενιάς» ψεμάτων, είναι οι νέοι άνθρωποι. Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα όποιος δεν έχει «κονέ - ΣΥΡΙΖΑ» «μένει στην απέξω» και, στην καλύτερη περίπτωση, δουλεύει με μερική απασχόληση χωρίς προοπτική. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πολιτικός που φτιάχνει την «γενιά των 360 ευρώ» δήλωσε.

Για να προσεγγίσει κάποιος το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ορισμένα δεδομένα:

- Βάση των μνημονιακών υποχρεώσεων που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση, η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα για το 2017 είναι 1-4 και για το 2018 1-3. Βάση αυτών των ασφυχτικών περιορισμών,  το συμπέρασμα που βγάζουν στην οδό Πειραιώς είναι πως είτε ο πρωθυπουργός είπε εσκεμμένα ψέμματα περί νέων προσλήψεων προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα είτε προχωρά σε νέες εξαγγελίες πέραν των ήδη συμφωνηθέντων, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς και στοχεύσεις.

- Η χρονική συγκυρία, στην οποία ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εξαγγελία είναι τουλάχιστον αρνητική για κάθε πράξη παρόμοιου περιεχομένου.

Η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της τρίτης και τελευταίας αξιολόγησης, η οποία μπορεί να μην συνοδεύεται από χρήματα όμως θα σηματοδοτήσει την επιτυχημένη ολοκλήρωση ή μη του τρέχοντος προγράμματος. Η κάθε λοιπόν κίνηση εκτός πλαισίου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον «περίεργη» από τους δανειστές.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στον τρίτο όροφο της ΝΔ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά δε θα διστάσουν να «χρησιμοποιήσουν» ακόμα και τη νέα γενιά, τους νέους επιστήμονες προκειμένου να στήσουν το αφήγημα που θέλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσιπρα συνδέοντας τις εξαγγελίες περί προσλήψεων, με τα κυβερνητικά σχέδια που αφορούν στις αλλαγές των πανελληνίων εξετάσεων.

«Είναι ο πολιτικός που θέλει τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της παραγωγικής Ελλάδας, ζώντας από το χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους, αν υπάρχει, είτε με επιδόματα που διαρκώς θα φθίνουν. Αυτές τις μέρες, τα ψέματά του αποκαλύφθηκαν πλήρως και στο χώρο της Παιδείας. Αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και τελικά, καθιερώνει διπλές εξετάσεις, επιβαρύνοντας με πρόσθετα έξοδα και φροντιστήρια το κάθε νοικοκυριό.  Από καθόλου εξετάσεις, διπλές εξετάσεις. Επιχειρεί, χωρίς ίχνος ντροπής, για άλλη μια φορά, να εξαπατήσει τους νέους και τις νέες της Ελλάδας. Βάφτισε την Τρόικα - Θεσμούς και τώρα βαφτίζει τις Πανελλαδικές «κεντρικά οργανωμένες Εξετάσεις».

Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας περιφρονεί βαθιά τους Έλληνες και κοροϊδεύει τη Νέα Γενιά» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας που ενέταξε την «κοροϊδία» των νέων στο συνολικό σχέδιο εξαπάτησης των Ελλήνων, που εκτιμά ότι υπάρχει η ΝΔ, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, θα κάνει ειδικές αναφορές στην αξιοποίηση των νέων ως μοχλό στην πορεία ανάκαμψης της χώρας.

http://www.liberal.gr/arthro/162509/politiki/2017/i-isonnea-geniasin-psemmaton-kai-o-empaigmos-ton-neon.html