24 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΜΕ! Brexit: Στα 50 δισ. ευρώ ανεβαίνει το ποσό του «διαζυγίου» μεταξύ Ευρώπης και Βρετανίας


Δεν μπορεί να εκβιάσει η Μ Βρετανία και θα τα στάξει κανονικά και υπάρχουν Έλληνες ρε φίλε που λένε ότι θα μπορούσε να εκβιάσει το κ@λοχανείο η Ελλάς... 

Αυτός ο οικονομικός διακανονισμός είναι τουλάχιστον διπλάσιος του ποσού που προσφέρεται από την Τερέζα Μέι, η οποία αναφέρει ότι ανέρχεται σε 23 δισ. ευρώ


Η Ευρώπη πρόκειται να προσπαθήσει να πάρει «εφάπαξ διατροφή» από τη Βρετανία ύψους 50 δισ. ευρώ, για το μεταξύ τους διαζύγιο, με στόχο να σπάσει το αδιέξοδο, καθώς η Βρετανία παλεύει για μια συμφωνία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανώτερους Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Αυτός ο οικονομικός διακανονισμός είναι τουλάχιστον διπλάσιος του ποσού που προσφέρεται από την Τερέζα Μέι, η οποία αναφέρει ότι ανέρχεται σε 23 δισ. ευρώ. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάστηκε να εκδώσει μια κατ' αρχήν συμφωνία, για να ξεκινήσει τις εμπορικές συνομιλίες, ανέφεραν πηγές της ΕΕ στη Sunday Telegraph.

Η ομιλία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, στη Φλωρεντία την Παρασκευή ανέφερε ότι η Βρετανία «θα τιμήσει τις δεσμεύσεις» που συμφωνήθηκαν, όταν ήταν μέλος της ΕΕ.
Η Μέι δεν ανέφερε συγκεκριμένο ποσό που θα πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ για τα δύο έτη μετά την αποχώρησή του, τον Μάρτιο του 2019. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ πιέζουν για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, καθώς και τη νομισματική συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «Πριν προχωρήσουμε, θέλουμε να διευκρινίσουμε το ζήτημα της ρύθμισης των Ευρωπαίων πολιτών, τους οικονομικούς όρους της εξόδου και το ζήτημα της Ιρλανδίας». Πρόσθεσε: «Εάν αυτά τα τρία σημεία δεν αποσαφηνιστούν, τότε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα».

Η ΕΕ παραμένει σταθερή στα αιτήματά της, να συνεχίσει η Βρετανία να πληρώνει «ενοίκιο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μια μεταβατική περίοδο δύο ετών - το 2019 και το 2010.

«Πρόκειται μόνο για πληρωμή για την υπόλοιπη περίοδο του δημοσιονομικού πλαισίου», δήλωσε στο BBC, ο Τσέχος γραμματέας για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ales Chmelar. «Δεν πρόκειται για πληρωμή για όλα τα κληροδοτήματα που βλέπουμε, όπως για παράδειγμα οι συντάξεις ή για κληροδοτήσεις από άποψη επιχορηγήσεων και κεφαλαίων».

Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι θα εξετάσει τις «συγκεκριμένες συνέπειες» της δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι κανένα κράτος μέλος δεν θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα λόγω του Brexit, προσθέτοντας: «Θα εκτιμήσουμε... εάν αυτή η διασφάλιση καλύπτει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές πιέζουν για μια πολύ υψηλότερη τιμή απ' ό,τι προσφέρει η Μέι, που πιστεύεται ότι είναι «μεταξύ 40-50 δισ. ευρώ».

Μιλώντας στο BBC, ο γραμματέας για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις προσπάθησε να μετριάσει τους φόβους για τις αναφορές ότι μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά το ποσό του «διαζυγίου».

Ο Ντέιβις δήλωσε ότι η Βρετανία θα πληρώνει «περίπου» 10 δισ. λίρες ετησίως, στον προϋπολογισμό της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της διετούς μεταβατικής περιόδου.

Ωστόσο, ο γραμματέας του Brexit δεν μπήκε σε συζήτηση για το τελικό ποσό, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελέσει θέμα διαπραγμάτευσης. Όταν ερωτήθηκαν σχετικά με το συμβιβασμό στα 50 δισ. που πρότειναν αξιωματούχοι της ΕΕ, ο Ντέιβις δήλωσε: «Κατά κάποιο τρόπο το έβγαλαν από το μυαλό τους και αυτό. Δεν πρόκειται να πω έναν πραγματικό αριθμό στον αέρα, θα ήταν γελοίο να το κάνουμε αυτό, αλλά έχουμε μια αρκετά σαφή ιδέα πού οδηγούμαστε σε αυτό το θέμα».