08 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα υποχώρηση στη δημοτικότητα της επικοινωνιακής φούσκας Macron, μόνο το 37% τον εμπιστεύεται

[Ανθρωπος που καλεί το 2016 τον Βαρουφάκη στο γραφείο του για να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης, αργά ή γρήγορα θα δείξει τη "γύμνια" του και θα καταρρεύσει με πάταγο... αυτά για τον Κυριάκο που πανηγύριζε στην εκλογή του]

Μόνο το 37% των Γάλλων δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique. Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Αυγούστου, το θετικό ποσοστό για τον Macron ήταν 40%, έχοντας υποχωρήσει ήδη κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.


«Ο σκεπτικισμός εντείνεται. Η επικοινωνιακή προσπάθεια που έχει γίνει μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων, δεν επαρκεί για να πείσει τη βάση», δήλωσε ο Bernard Sananès, πρόεδρος του ινστιτούτου Elabe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη πορεία καταγράφει και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Edouard Philippe, προς τον οποίος δείχνει εμπιστοσύνη το 32% των Γάλλων, έναντι 37% τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, οργανώνεται η πρώτη κινητοποίηση των συνδικάτων κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια. Πάντως, το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προωθήσει τη μεταρρύθμιση μέσω προεδρικών διαταγμάτων, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο.