23 Οκτωβρίου 2017

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος φερόμενος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύριου που έχει καταγγελθεί ως τζιχαντιστής αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης.


Η συνήγορός του Σύριου δήλωσε ότι εντός πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία ότι ο 32χρονος ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο 32χρονος που υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος του ISIS αλλά πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ελεύθερου στρατού της Συρίας που μάχεται το καθεστώς του Άσαντ δήλωσε προκλητικά ενώπιον της ανακρίτριας, ότι εάν αποφασίσει την προφυλάκισή του τότε θα είναι σαν να επικυρώνει τις πράξεις του Άσαντ που ρίχνει χημικά σε αθώους πολίτες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την Interpol, τη Europol και τις αρμόδιες Αρχές στην Τουρκία και τη Συρία ώστε να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση του 32χρονου, που είναι ύποπτος για παλαιότερη συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος και στον συριακό βραχίονα της αλ-Κάιντα.

Η συνήγορός του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα ζητήσει 24ωρη αναβολή ώστε να γίνει περαιτέρω συλλογή στοιχείων, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να έλθει στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγος του συλληφθέντα ώστε να καταθέσει.