28 Οκτωβρίου 2017

Κωστάκης Καραμανλής: Κεντροδεξιό κόμμα η Ν.Δ. – Πολιτικός μίμος ο Τσίπρας

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο λέει στην Realnews ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας ουσιαστικά σε όσους κάνουν λόγο για συγκυριακή συνύπαρξη Κέντρου και Δεξιάς.


Και προσθέτει «θέλω να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό: Ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης [ΔΕ: Σ' αυτή την πλειοψηφική "τάση" στηρίζεστε Κωστάκη, μόλις σφίγγουν οι κ@λοι σας!]. Αλλά τον τόνο, στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια», λέει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ στέλνοντας μήνυμα στην δεξιά πτέρυγα του κόμματός του και συνεχίζει: «Όποτε το επιτυγχάνουμε αυτό, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη πολιτών και στα αριστερά μας και στα δεξιά μας –όχι των ακραίων ασφαλώς. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη την νηφάλια, υπεύθυνη και σύγχρονη κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία».

Στην ερώτηση του Γιώργου Σιαδήμα ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για ακροδεξιά ατζέντα με αιχμή του δόρατος μάλιστα τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Σέρρες είναι κατηγορηματικός: «Καταλαβαίνετε ότι είναι αστείο αυτός που συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί για ακροδεξιά ατζέντα το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής… Από τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, την καθιέρωση της δημοτικής και την ένταξη στην ΕΟΚ, μέχρι την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά και στα περιφερειακά αεροδρόμια, η διαδρομή μας απαντά από μόνη της. Αντί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να κοιτάζει στα δεξιά μας, ας δει τι θα κάνει με τα προβλήματα που έχει στα αριστερά του».

Την ίδια ώρα όμως εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εν χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «πολιτικό μίμο» όταν ερωτάται αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλέψει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται πολιτικός μίμος. Στα νιάτα του μιμήθηκε τον Τσε Γκεβάρα, κάθε τόσο τον βλέπουμε να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, πήγε στις ΗΠΑ και μιμήθηκε… τους Ρεπουμπλικανούς, αφού παρουσίασε τον Τραμπ ως το απόλυτο καλό στην πολιτική! Αυτό κάνει και με τις μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, αλλά στην πράξη, όπως και με τις επενδύσεις, με το δεξί χέρι τις προσκαλεί και με το αριστερό τις διώχνει. Νομίζω ότι όλα αυτά τελικά και δεν πείθουν τους πολίτες και του δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα. Αντιθέτως, το δικό μας αφήγημα είναι σταθερό και πειστικό. Έχει οικοδομηθεί πάνω σε φιλελεύθερες αξίες και στην κοινωνική πραγματικότητα. Γι’αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον. Θέλουμε να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων και να προστατεύσουμε ιδίως όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μέσω ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους και ενός υγιούς ιδιωτικού τομέα».

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής όσον αφορά την τρίτη αξιολόγηση και την άποψη της κυβέρνησης ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα, επισημαίνει ότι «πιο σημαντικό κι από το να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση, είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέει: «Η αλήθεια, κύριε Σιαδήμα, είναι ότι κάθε φορά στο παρελθόν αυτή η κυβέρνηση μάς έλεγε ότι θα τελειώσει γρήγορα η εκάστοτε αξιολόγηση και κάθε φορά τελικά καθυστερούσε. Εύχομαι να μην γίνει ξανά το ίδιο και, κυρίως, να μην υπάρξει νέο κόστος για την κοινωνία και την οικονομία. Ήδη βέβαια, ο Οκτώβριος έγινε Δεκέμβριος… Ξέρετε κάτι όμως; Πιο σημαντικό κι από το να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση, είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση. Γιατί έχει κάνει χειρότερη τη ζωή όλων των Ελλήνων και περισσότερο αυτών που υποτίθεται ότι θα προστάτευε, δηλαδή των πιο αδύναμων. Για πρώτη φορά: Οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ θα πληρώσουν φόρους. Δημιουργείται η «γενιά των 360 ευρώ». Ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι πλέον μερικής απασχόλησης. Και βέβαια, οι σκληροί έμμεσοι φόροι πλήττουν πρωτίστως τους μη προνομιούχους.

Και κάτι ακόμα: Να κοπεί επιτέλους το παραμύθι για το «τέλος των μνημονίων». Το είπε άλλωστε και ο κ. Φίλης: «το μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει». Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο χωρίς τέλος, αφού έχουν ήδη ψηφίσει βάναυσα μέτρα και για μετά τη λήξη αυτού του προγράμματος».

ΠΗΓΗ: www.15minutes.gr