14 Οκτωβρίου 2017

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τη Φώφη Γεννηματά

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του για τη Φώφη Γεννηματά έδωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90.1, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως «το ότι πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει η Φώφη Γεννηματά δεν έχει να κάνει ούτε με τους καραμανλικούς, ούτε με τίποτα άλλο. Είναι μια εκτίμηση βλέποντας τα δεδομένα μέχρι στιγμής», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο πίσω από αυτή την εκτίμηση.


«Πρέπει κανείς να μην υποτιμά τον αντίπαλο. Η κυρία Γεννηματά πήρε ένα κόμμα που ήταν σχεδόν στα όριά του να μην μπει στη Βουλή, διπλασίασε το ποσοστό του, άρχισε να το ενώνει και να φέρνει πρόσωπα που δεν φανταζόμασταν σιγά-σιγά. Και μόνο αυτό για το οποίο συζητάμε σήμερα, για τις εκλογές στον κεντροαριστερό χώρο, είναι δικό της δημιούργημα. Δεν είναι ένας μη υπολογίσιμος αντίπαλος. Είναι ένα πρόσωπο που η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να το προσέξει ιδιαίτερα. Αυτοί που την υποτιμούν καλύτερα να προσέξουν και αναφέρομαι και στο δικό μου κόμμα, αλλά και στο δικό της, όπου ορισμένοι την προτιμούν περισσότερο», είπε επίσης ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι οι εκλογές στην Κεντροαριστερά συνδέονται με την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές και το μετεκλογικό σκηνικό που θα δημιουργηθεί, καθώς και με το αν θα υπάρξει διάλυση ή όχι της Βουλής το 2020 με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ρουσόπουλος στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως είναι σαφής η πρόθεσή του να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή και να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές: «Θα πάρω πρωτοβουλία, θα ζητήσω ένα ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ και θα συζητήσουμε. Δεν βιάζομαι να γίνει σήμερα ή αύριο αυτό, θα γίνει σε κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες. Η πρόθεσή μου είναι συγκεκριμένη, όμως θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του κόμματος, όπως θα γίνει για όλα τα στελέχη. Και την εκλογική περιφέρεια θα πρέπει να τη συζητήσω με τον πρόεδρο του κόμματος και εκεί θα λειτουργήσουν οι διαδικασίες όπως θα λειτουργήσουν για όλους».

Αναφερόμενος στην επιλογή της Μαρίας Σπυράκη για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε με πολύ θερμά λόγια: «Είναι μία εξαιρετική επιλογή η Μαρία Σπυράκη. Τη γνωρίζω πολλά χρόνια, είναι συστηματική, εργατική και έχει πάρα πολλές ιδέες για τα θέματα της επικοινωνίας. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ το κόμμα σε αυτή τη στιγμή και σε αυτή τη φάση πηγαίνοντας προς τις εκλογές».

Όσον αφορά τη βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου για τις ηγετικές του ικανότητες, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε με σκωπτικό τρόπο: «Μένω ενεός. Πόσα δευτερόλεπτα σιωπής μπορώ να έχω για να απαντήσω;».