30 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! Οι αντιδράσεις καθηγητών έδιωξαν τη δωρεά του "Σ. Νιάρχος" στο σχολείο

Την ώρα που το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε εξοπλισμό, κάποιοι αντέδρασαν σε δωρεά, γιατί αυτή προερχόταν από... ιδιωτικό ίδρυμα.


Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πατρίς, το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” προσφέρθηκε να καλύψει με δωρεά κάποιες από τις ελλείψεις του σχολείου, στο οποίο φοιτούν 350-400 παιδιά, όπως έκανε και στο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου με εξοπλισμό αξίας 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι καθηγητές είχαν τις επιφυλάξεις τους με το σκεπτικό ότι ένα ιδιωτικό ίδρυμα δεν πρέπει να χρηματοδοτεί δημόσια σχολεία, αφού αυτή είναι δουλειά του κράτους.

Όπως μεταδίδει το cretalive, στη συνέχεια, το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ματαίωσε την επίσκεψη εκπροσώπου του στο Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Γιγουρτάκης, ο οποίος έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, δήλωσε πως «αυτό που γνωρίζω είναι ότι κάποιοι καθηγητές από το σύλλογο των εκπαιδευτικών είχαν τις επιφυλάξεις τους όσον αφορά αυτή τη δωρεά. Στο ίδρυμα, γνωστοποιήθηκαν αυτές οι επιφυλάξεις και η δυσπιστία που δημιουργήθηκε, και έτσι δεν επισκέφθηκε εκπρόσωπός του το Καλλιτεχνικό όπως είχε προγραμματιστεί».