20 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε έγγραφο από το μικροβιολογικό εργαστήριο του « Έλενα» που πιστοποιεί το μικρόβιο της χολέρας!

Για προσπάθεια συγκάλυψης του προβλήματος της ύπαρξης χολέρας στα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του μαιευτηρίου, στα οποία εμφανίζονται αποτελέσματα αναλύσεων, που κάνουν λόγο για ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων κατηγορεί τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας για «επιπολαιότητα χωρίς προηγούμενο να αμφισβητούν επιστήμονες γιατρούς», ενώ απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνουν ότι δεν τρομοκρατούνται, ούτε φοβούνται από τα «άσφαιρα πυρά» Ξανθού-Πολάκη: «Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα κλείσει το στόμα στις αστείες απειλές των Υπουργών Υγείας. Αντιμετωπίζουν επικοινωνιακά σοβαρά θέματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία. Πρέπει να ντρέπονται», δηλώνουν.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων επαναλαμβάνει ότι τα δείγματα που ελήφθησαν στις 5 Οκτωβρίου από τη λίμνη λυμάτων του υπογείου του νοσοκομείου - που βρίσκονταν εκεί 6 μήνες δίπλα στην αποθήκη των τροφίμων - και τα οποία εστάλησαν για καλλιέργεια στο Μικροβιολογικό Τμήμα του μαιευτηρίου «Έλενα»: «αναφέρουν ευκρινέστατα ότι αναπτύχθηκαν τεσσάρων ειδών εντεροπαθογόνα μικρόβια. Το Δονάκιο της χολέρας, υδρόφυλη αερομονάδα, enterobacter cloacae και ψευδομονάδα alcaligenes».



Τα αποτελέσματα υπογράφει η ιατρός κα. Ειρήνη Γλυνού, Διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του «'Ελενα», ενώ σε χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ διέψευσε τα ευρήματα, λέγοντας ότι: «Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ)».

«Τα δείγματα των λυμάτων στείλατε για καλλιέργεια στο Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου. Εάν αμφισβητείτε τα αποτελέσματα που υπογράφει η κα Γλυνού Διευθύντρια Ιατρός, πως συνεχίζετε να εμπιστεύεστε το εργαστήριο για τις εξετάσεις των ασθενών;» διερωτάται σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει λέγοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά ήταν γνωστά στη Διοίκηση από τις 13 Οκτωβρίου, όταν η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας απέστειλε έγγραφο σ'αυτήν, στο οποίο κάνει λόγο για την ανάπτυξη του δονάκιου της χολέρας στα λύματα και ενημερώνει για τον κίνδυνο διασποράς των μικροβίων και σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου: «Από 13 Οκτωβρίου έως 18 Οκτωβρίου, που καταγγέλθηκε το γεγονός από την ΠΟΕΔΗΝ, δεν έγινε καμία ενέργεια από την Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας. Άκρα του τάφου σιωπή για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», λένε οι εργαζόμενοι στα Δημοσια Νοσοκομεία, οι οποίοι κοινοποίησαν και αυτό το έγγραφο:



Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ακόμη και σήμερα στο υπόγειο συνεχίζουν να βρίσκονται γάλατα και υλικά διατροφής Μαγειρείου, ενω τονίζει ότι «τα άλλα εντεροπαθογόνα μικρόβια που περιγράφονται στην καλλιέργεια δεν είναι συνηθισμένα όπως αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Είναι μικρόβια που προκαλούν στον άνθρωπο σοβαρές μικροβιακές γαστρεντερίτιδες. Η πολύ σοβαρή ανάλυση από το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου αμφισβητείται για πολιτικές σκοπιμότητες. Αμφισβητούν την αξιοπιστία του εργαστηρίου. Λένε στην Διευθύντρια Ιατρό του Τμήματος ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα εντεροπαθογόνα μικρόβια στο τρυβλίο. Αν είναι δυνατόν!», λέει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Είστε επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία κε Ξανθέ και κε Πολάκη. Χτυπήσατε λάθος πόρτα της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν φοβόμαστε! Για μας πάνω από όλους είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τις καρέκλες σας!»

http://www.liberal.gr/arthro/172847/ygeia/eidiseis/poedin-isonprospathoun-na-koukoulosoun-to-thema-tis-cholerassin.html