01 Οκτωβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζουν όλα από Δευτέρα στα ραντεβού με τους γιατρούς

Αλλαγές από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Τίθεται σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός επισκέψεων των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Ο νέος κανονισμός ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα όπου μάλιστα απέστειλαν εξώδικο ζητώντας την απόσυρση των σχετικών εγκυκλίων.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί θεωρούν πως οι νέες οδηγίες παραβιάζουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τον οργανισμό και θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα παρά θα επιτύχουν επιτυχή επίλυσή τους.

Όσον αφορά τις νέες οδηγίες που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ καθορίζουν 20 ημερήσιες επισκέψεις με χρόνο 15 λεπτών. Επίσης ο αριθμός των επισκέψεων ανά εβδομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 100.

Από εδώ και στο εξής όλοι οι γιατροί θα πρέπει να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους από το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι υποχρεωτικά θα πρέπει να κατά την επικοινωνίας τους με τον ΕΟΠΥΥ να δηλώνουν το ονοματεπώνυμό τους, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και τηλέφωνο.