02 Οκτωβρίου 2017

Η κυβέρνηση φαίνεται να έπεισε τους κηφήνες να αξιολογηθούν παρά τις τρικλοποδιές που έβαλε η ΑΔΕΔΥ

Κρίσιμη ημέρα για το Δημόσιο σήμερα καθώς λήγει η προθεσμία για τη συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης και σε αρκετά υπουργεία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στα Πρωτόκολλα των Διευθύνσεων Διοικητικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό συμμετοχής των υπαλλήλων στην συμπλήρωση φύλλων αξιολόγησης κυμαίνεται από 80 – 90%, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι όπως φαίνεται η συμμετοχή των προϊσταμένων (οι οποίοι άλλωστε φέρουν το βάρος της αξιολόγησης) θα προσεγγίσει το 100%.

Οπως φαίνεται η κυβέρνηση βγήκε νικήτρια από την κόντρα με την ΑΔΕΔΥ. Το συνδικαλιστικό όργανο προέτρεπε τους υπαλλήλους και προϊσταμένους του δημοσίου να συνεχίσουν την απεργία – αποχή από τη διαδικασία της «αξιολόγησης» και να συμμετέχουν στην δυναμικές κινητοποιήσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα δικαστικό πόλεμο.

Ωστόσο η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Υπενθυμίζεται πως σε εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Όλγα Γεροβασίλη προβλέπεται ότι:

Ο αξιολογούμενος (υπάλληλος ή προϊστάμενος οργανικής μονάδας), που υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 4369/2016, υποχρεούται, το αργότερο έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ήτοι εντός της αποκλειστικής 10ήμερης προθεσμίας από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ:

1. να συμπληρώσει κατά το σκέλος που τον αφορά το έντυπο έκθεσης αξιολόγησής του (1η σελίδα),

2. να υποβάλει, με Εμπιστευτικό πρωτόκολλο, το συμπληρωμένο έντυπο αξιολόγησής του προς τον α’ αξιολογητή, κοινοποιώντας ταυτόχρονα αντίγραφο αυτού στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού, με κοινοποίηση της ενέργειας αυτής και στον β΄ αξιολογητή.

Η ως άνω υποβολή της έκθεσης αξιολόγησης στον α΄ αξιολογητή και η κοινοποίηση αντιγράφου αυτής στη Διεύθυνση Διοικητικού με κοινοποίηση της ενέργειας αυτής στον β΄ αξιολογητή, κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι οι αποκλειστικές προθεσμίες για ενέργεια για τους αξιολογητές αρχίζουν από την παραλαβή των σχετικών εντύπων.

Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Γραμματείας θα πρέπει να προβούν στην αυθημερόν, μετά την πρωτοκόλληση, ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών.
Η προθεσμία για τον αξιολογητή αρχίζει από την αποδεδειγμένη παραλαβή του εντύπου από το πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια/εκτύπωση των εντύπων αξιολόγησης δύναται να γίνει και με πρωτοβουλία του ίδιου του αξιολογούμενου. Αξιολογούμενοι που έχουν ήδη συμπληρώσει και υποβάλει αρμοδίως στους αξιολογητές τους την 1η σελίδα του αντίστοιχου εντύπου αξιολόγησης, αλλά η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη δημοσίευση των προαναφερομένων διατάξεων, ως ημερομηνία παραλαβής του εντύπου αξιολόγησής τους από τον αρμόδιο αξιολογητή λογίζεται η 21η Σεπτεμβρίου 2017.