02 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Επιμένουν οι καραγκιόζηδες στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ να δημοσιεύουν μαϊμοιύ φωτο ντεμεκ από Καταλονία

«Δεν υπήρξε ακραίο επίπεδο βίας», δήλωσε ο Αλφόνσο Νταστίς - «Ξεκάθαρα, αυτά που είδαμε, συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας», τόνισε με οργή ο Μαρκ Στόουν του βρετανικού SKY γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που έχει τχαθεί υπερ των κομμουνιστών της Καταλονίας και αφού περιγράφει την αντιδικία των δύο συνεχίζει ο δημοσιογράφος Σάββας Μιχαλάρος:


Τα βίντεο και οι εικόνες που χαρακτήρισε «ψεύτικες» ο Ισπανός ΥΠΕΞ
Ακολουθούν τα βίντεο και οι εικόνες από τους ματωμένους πολίτες και την επίθεση της αστυνομίας στους ανυπεράσπιστους Καταλανούς πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να υποστηρίξουν ένα πάγιο αίτημά τους, την ανεξαρτησία της περιοχής τους από το κράτος της Μαδρίτης...




Δείτε τώρα και από που είναι η εικόνα:


Δείτε και τι έγραφε το 2012 το newsit

Χτύπησαν στο κεφάλι 13χρονο με γκλοπ – ΦΩΤΟ και VIDEO
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 15.11.2012 | 08:25
Η εικόνα του πιτσιρικά από την Ταραγόνα που πλαντάζει με ανοιγμένο κεφάλι και τα αίματα να κυλούν στο πρόσωπό του σοκάρει και συγκλονίζει. Κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας, δυστυχώς, περισσότερη οργή.
Ένα παιδί που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το «μαύρο» μέλλον που του ετοίμασαν. Μάλλον δεν είχε δικαίωμα. Ένας αστυνομικός προφανώς τον θεώρησε μεγάλη απειλή. Και αποφάσισε να του ανοίξει το κεφάλι με ένα χτύπημα με το γκλοπ του.
Στο video που ακολουθεί φαίνεται να τον κυνηγά για να τον πετύχει. Και όχι μόνο κυνηγά ένα 13χρονο παιδί για να το χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν του… ξεφεύγει ούτε μια κοπέλα που ζητά εξηγήσεις για ό,τι έκανε. Τη χτυπά κι εκείνη. Το ίδιο κάνει και ένας συνάδελφός του. Και μετά φεύγουν, σα να μη συμβαίνει τίποτα!
Δεν έγινε στην Ελλάδα… Έγινε στην Ταραγόνα της Ισπανίας, χθες, πανευρωπαϊκή μέρα κατά της λιτότητας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO
Το εν λόγω βίντεο του 2012 το κυκλοφορούν και σαν χθεσινό διάφοροι ηλίθιοι στο ιντερνετ:



Δείτε και τι έγινε μεταξύ Ισπανού ΥΠΕΣ και Άγγλου δημοισιογράφου:

Ισπανός ΥΠΕΞ: «Ψεύτικες» οι φωτογραφίες αστυνομικής βίας στην Καταλονία
Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Ψεύτικες» και «όχι υπερβολικές» χαρακτήρισε τις φωτογραφίες και τις αντιδράσεις των αστυνομικών αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Αλφόνσο Νταστίς, προκαλώντας σάλο στο πολιτικό σύστημα με τη στάση του, καθώς και οργή και αγανάκτηση στους Καταλανούς πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν την υπέρμετρη βία της ισπανικής αστυνομίας.

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ θεωρεί ψεύτικες τις εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από Καταλανούς πολίτες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Μαδρίτης επιχειρούσε προπαγανδιστικά να στρέψει την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης στους ελάχιστους -σε σχέση με τους πολίτες- αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε άοπλους και ανυπεράσπιστους πολίτες, ακόμη και σε ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με τον απολογισμό, 844 πολίτες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο από τα χτυπήματα των αστυνομικών, ενώ από τους τελευταίους τραυματίστηκαν μόλις 33.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών επιδίωξε να υποβαθμίσει τη χρήση πλαστικών σφαιρών, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, χημικών και το άγριο ξύλο με γκλοπ και ασπίδες σε γυναίκες, ηλικιωμένους και όποιον άλλον έβρισκαν στον δρόμο τους, λέγοντας πως η αστυνομία δεν ήταν υπερβολική στις αντιδράσεις της. Λίγες ώρες νωρίτερα την Κυριακή, πολλά βίντεο και φωτογραφίες από πολίτες, αλλά και διεθνή πρακτορεία και τους ανταποκριτές τους, είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας με τις σκηνές βίας που εμπεριείχαν σοκ σε όλον τον πλανήτη, μέχρι και την αντίδραση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, ο οποίο ρωτούσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι «τώρα ποιος είναι δικτάτορας;».

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ θέλησε να τεκμηριώσει την άποψή του για τις «ψεύτικες φωτογραφίες» από την Καταλονία, λέγοντας πως «ξέρω ότι είδατε όσα είδατε, αλλά και 'γω είδα ψεύτικες φωτογραφίες από το 2012. Γι' αυτό θα πρέπει να επιδείξουμε υπομονή και να δούμε την κατάσταση, βρίσκοντας την κατάλληλη διέξοδο μέσα στο πλαίσιο του νόμου».

Στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού αντέδρασε ο δημοσιογράφος του Sky News, Μαρκ Στόουν, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην εκπομπή του μεγάλου ειδησεογραφικού δικτύου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάτε για ψεύτικες φωτογραφίες. Νομίζω πως είναι δύσκολο να πλαστογραφήσετε μία κατάσταση όταν συμβαίνει ακριβώς μπροστά σας. Λοιπόν, μπορεί να υπήρξαν ψεύτικες φωτογραφίες στο ίντερνετ. Δεν το γνωρίζω αυτό. Όμως ξεκάθαρα, αυτά που είδαμε, συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας».

Η απάντηση του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών ήταν εξοργιστική, καθώς όχι μόνο διέψευσε την εικόνα που είδαν δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο από τη δράση της αστυνομίας στην Καταλονία την Κυριακή, αλλά διέψευσε και τον ίδιο τον δημοσιογράφο, ο οποίος βρισκόταν στο μέτωπο του ρεπορτάζ και κατέγραψε τα πάντα, λέγοντας «εγώ δεν είδα αυτά που είδατε εσείς».

«Δεν νομίζω πως υπήρξε ακραίο επίπεδο βίας. Μπορεί να πιστεύετε ότι οι άνθρωποι άσκησαν ειρηνικά το δικαίωμά τους, ωστόσο, το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας ήταν παράνομο και ενάντια στο ισπανικό σύνταγμα», πρόσθεσε ο Αλφόνσο Νταστίς, σε μία προσπάθεια να στρέψει τη συζήτηση σε άλλη κατεύθυνση.

Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 2,26 εκατομμύρια Καταλανοί, το 43% του συνολικού πληθυσμού της περιοχής και το «ναι» στην ανεξαρτησία συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

Δείτε το βίντεο με τη λεκτική αντιπαράθεση on air μεταξύ του δημοσιογράφου και του Ισπανού ΥΠΕΞ...