21 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Ο Δημητράς μήνυσε τον Άδωνι... για ρατσιστική και συκοφαντική επίθεση

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών εγκλημάτων κατέθεσε μήνυση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για ρατσιστική και συκοφαντική επίθεση. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή κοινοβουλευτική ερώτηση του Α. Γεωργιάδη σχετικά με τους Ρομά Χαλανδρίου. Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, ο Γεωργιάδης ανέφερε στις 18 Οκτωβρίου σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ότι ο καταυλισμός του Νομισματοκοπείου έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε γκέτο πώλησης ναρκωτικών ουσιών και «ως μοναδική “τεκμηρίωση” της καταγγελίας του επικαλέστηκε έγγραφο της αστυνομίας με ημερομηνία … 19 Ιουνίου 2001 χωρίς το παραμικρό στοιχείο πως το όποιο πρόβλημα που ενδεχομένως υπήρχε το 2001 συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα».

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο «αυτό και μόνο δείχνει το ρατσιστικό κίνητρο (ενός πρώην εκπροσώπου ακροδεξιού, ρατσιστικού κόμματος που προφανώς δεν έχει αλλάξει ιδεολογία και σήμερα που ομιλεί εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας) αφού “με πρόθεση, δημόσια, προφορικά …, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκίνησε, προκάλεσε, διέγειρε ή/και προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά των Ρομά Χαλανδρίου με βάση την … εθνοτική καταγωγή, …  κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων” κατά παράβαση των άρθρων 1, 3 και 4 του 927/79».

Παράλληλα, αναφέρουν πως «το έγγραφο της ΕΛΑΣ του 2001 που επικαλείται αποτελεί μνημείο ρατσισμού και παραπλάνησης αφού αναφέρει πως 87 άτομα που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών είχαν δηλώσει πως τα είχαν προμηθευθεί από Ρομά του Χαλανδρίου χωρίς να αναφέρει κανένα στοιχείο για εντοπισμό, σύλληψη, προσαγωγή σε δίκη και καταδίκη των φερόμενων ως προμηθευτών. Αυτό από μόνο του καθιστά αστήρικτο και προδήλως ρατσιστικό τον ισχυρισμό της ΕΛΑΣ που είχε διατυπωθεί φυσικά για το 2001».

http://www.globalview.gr/2017/10/20/110792/