03 Οκτωβρίου 2017

ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΣΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! ΥΠΕΞ Σερβίας: Θα χρησιμοποιούμε την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic είχε σήμερα στο Βελιγράδι ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην επίσημη επίσκεψή του στην Σερβία.


Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και ο κ. Dacic με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέστησε σαφές ότι όσον αφορά την ΠΓΔΜ η Σερβία στα διεθνή φόρα θα χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πατριάρχη της Σερβίας Ειρηναίο , θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και θα επισκεφθεί τον πύργο Νεμπόισα όπου φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φερραίος.

Ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στο όραμα του Ρήγα που παραμένει και σήμερα επίκαιρο και να υπογραμμίσει πως το μέλλον και η προοπτική των βαλκανικών λαών είναι στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.