18 Οκτωβρίου 2017

Έξαλλος ο ΔΣΑ με την καπηλεία της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου από τον Σοφό

«Έξαλλος» ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου των Αθηνών, κ Αλεξανδρής, στην συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα . Και αυτό γιατί από το πρωί υπήρχε έντονη ενόχληση σε μεγάλη μερίδα δικηγόρων,-και όχι μόνον προσκείμενων στην ΝΔ- για τις δηλώσεις του Θέμη Σοφού, μεγαλοδικηγόρου, που θέλησε να καπηλευτεί την δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.

Ο Θ Σοφός, που είναι και υποψήφιος για Πρόεδρος του ΔΣΑ, έσπευσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, να πει πόσο φίλος του ήταν και πόσο κοντά ήταν οι δυο οικογένειες και αλλά παρόμοιε, κάτι που οι περισσότεροι δικηγόροι εξέλαβαν ως προσπάθεια να προσεταιρισθεί δεξιούς και φιλελευθέρους δικηγόρους που πίστευαν στον Μ Ζαφειρόπουλο. Ο οποίος και στέλεχος της ΝΔ ήταν και υποψήφιος Πρόεδρος του ΔΣΑ είχε διατελέσει..

Οι δηλώσεις του «νέου σωτήρα των δικηγόρων», εκνεύρισαν παρά πολύ δικηγόρους με την ιδία πολιτική κατεύθυνση με τον Μ Ζαφειρόπουλο, και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους αυτή σε μελη του ΔΣ αλλα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικου Συλλόγου κ Αλεξανδρή

. Άσε που πολλοί αμφισβητούν τα περί προσωπικής φιλίας και τα σχετικά.

Τι κλίμα ήταν τόσο βαρύ για τον Θ Σοφό, που ο Πρόεδρος του ΔΣ, «αναγκάστηκε» για να μην υπάρξει συνέχεια της καπηλείας αλλά και για να αποτρέψει αντιδράσεις άλλων δικηγορών κατά του Θ Σοφού, να στηλιτευσει και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος και με βαριές εκφράσεις την στάση αυτή του μεγαλοδικηγόρου, νεόκοπου συνδικαλιστή, στην συνεδρίαση του ΔΣ, κάτι που ικανοποίησε όλες τις παρατάξεις του συλλόγου, με πρώτη αυτή την πλευρά των δικηγόρων που πρόσκειται στην ΝΔ.