18 Οκτωβρίου 2017

Η ΝΔ φέρνει στη Βουλή το θέμα της αναβάθμισης των F-16: Απαραίτητη η αναβάθμιση αλλά ερωτήματα για τη μεθόδευση

Ενημέρωση της Βουλής για όλες τις πτυχές της συμφωνίας για τα F-16 ζητά η Νέα Δημοκρατία μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόλαλντ Τραμπ, και τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους.


Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος. Για τον λόγο αυτό, καταλήγει, απαιτείται η άμεση ενημέρωση της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια αναφέρει: «Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη.

Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες.

Η κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος.

Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια».