07 Οκτωβρίου 2017

H στιγμή που ένας χάκερ παίρνει υπό τον έλεγχό του την κάμερα μίας Ολλανδέζας (vid)

Μπορεί να είναι γνωστό οτι η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που οι χάκερς να έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν τον υπολογιστή του σπιτιού σου, όμως άλλο στο να λένε και άλλο να το ζεις...

Αυτό έπαθε η Ριλάνα Χάμερ. Η κοπέλα από την Ολλανδία, η οποία εργάζεται σε μία οικονομική υπηρεσία, όταν γύρισε από την δουλειά της, παρατήρησε πως η web cam του υπολογιστή της πήγαινε πάνω-κάτω και δεξιά-αριστερά μόνης, όμως θεώρησε οτι γινόταν κάποιο είδος ενημέρωσης του λογισμικού.


Μόλις στράφηκε όμως στο μέρος που στεκόταν, άκουσε μία φωνή από το ηχείο να την χαιρετά: «καλημέρα κυρία» (προφανώς ο χάκερ ήταν από άλλη ήπειρο) και αφού συνέχισε να την ακολουθεί σε κάθε κίνησή της στο δωμάτιο, πήγε και την έβγαλε από την πρίζα.

Όταν λίγη ώρα μετά την ξαναέβαλε, η φωνή εμφανίστηκε ξανά και στις προτροπές της, να την αφήσει ήσυχη απάντησε: «γλύψε μου το πέος».




Για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί... Κάτι ξέρει ο Μακ Ζούγκεμπεργκ, ο οποίος βάλει μαύρη ταινία στην κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή του...