03 Νοεμβρίου 2017

«Χαράτσι» 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ: Άδειασαν την Κυβέρνηση και τον Παππά ακόμα και οι φιλοκυβερνητικοί εκδότες!

Άδειασαν την κυβέρνηση ακόμα και οι φιλικά προσκείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκδότες για τον παράνομο και καταχρηστικό νόμο που επιχειρείται να περάσει από τη Βουλή με πρόσχημα τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ που επιβάλει νέο εξοντωτικό χαράτσι 2% επί του τζίρου σε εφημερίδες, διαδίκτυο και κανάλια.



Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί, Παππάς, Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος στην οποία είχαν κληθεί εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, διαπιστώθηκε το χάσμα που επικρατεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και συνολικά των Ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης όλοι οι εκδότες ακόμα και αυτοί που δεν καταγράφονται ως αντίπαλοι της κυβέρνησης, όπως ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων, Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γ. Φιλιππάκης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και ο Δημήτρης Μάρης που είναι επικεφαλής φιλοκυβερνητικού δημοσιογραφικού ομίλου τόνισαν, ότι ενδεχόμενη φορολόγηση 2% επί του συνολικού τζίρου θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στο σύνολο των εφημερίδων που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα βιωσιμότητας στο διαδίκτυο και τα κανάλια.

Συνέπεια μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι τα λουκέτα σε Μέσα Ενημέρωσης ή μαζικές απολύσεις εργαζομένων για να μειωθεί το κόστος.

Παρεμβαίνοντας ο Νίκος Παππάς είπε ότι είχε την εντύπωση ότι οι καναλάρχες συμφωνούν με το σχέδιο.

Βέβαια η αλήθεια είναι διαφορετική.

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών θέτουν ως προϋπόθεση να συμφωνήσουν στην καταβολή του 2% επί του τζίρου μόνο στην περίπτωση που καταργηθεί το τέλος διαφήμισης που είναι 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να εμφανίσει, ότι με το σχέδιο νόμου διαφωνούν μόνο τα συγκροτήματα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, κατηγορώντας ευθέως τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Θέμη Αναστασιάδη, τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Πρόκειται για μια ακόμα άθλια προβοκάτσια του μηχανισμού προπαγάνδας της κυβέρνησης που στρέφονταν κατά εκδοτικών συγκροτημάτων και τηλεοπτικών σταθμών που έχουν στοχοποιηθεί από το Μαξίμου που δεν αντέχει την κριτική και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Τώρα η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη από το σύνολο των εκδοτών, καναλαρχών και ιδιοκτητών ιστοσελίδων που καταγγέλλουν το νόμο τερατούργημα, που αν εφαρμοστεί θα προκαλέσει μπαράζ από λουκέτα και μαζικές απολύσεις εργαζομένων.