07 Νοεμβρίου 2017

Εξεταστική: Αποκαλύψεις για 550 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επι ΣΥΡΙΖΑ- Κατηγορώ ΝΔ σε Μπαλωμενάκη

Στην αποχώρηση των μελών της Νέας Δημοκρατίας από τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής οδήγησαν τόσο ο πρόεδρος της, Αντώνης Μπαλωμενάκης όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν ήθελαν να «ακούσουν» τις αποκαλύψεις του Νότη Μηταράκη.


Όλα ξεκίνησαν κατά την εξέταση της Κατερίνας Πολύζου, προϊσταμένη του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης την ρώτηση για την πρόσληψη 150 ατόμων από τον οργανισμό το 2015. «Φαίνεται ότι αυτούς θα τους πληρώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ κι όχι χορηγίες», τόνισε ο γαλάζιος βουλευτής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πετάγονται από τις καρέκλες τους. «Το αντικείμενο μας αφορά τον κ. Γεωργιάδη», φώναζαν, αποδεικνύοντας ότι στόχος τους είναι να σπιλώσουν πολιτικό τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, παρά να φθάσουν στην αλήθεια.

«Λογοκρίνεται τις ερωτήσεις», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς, με την Αννέτα Καββαδία να βγαίνει μπροστά, ώστε να μην ακουστούν οι βουλευτές της ΝΔ. Μόλις κόπασε η πρώτη ένταση η κυρία Πολύζου απάντησε ότι όντως το έγγραφο αναφέρεται σε απόφαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και «μιλάει για προσλήψεις και λέει ότι η σχετική δαπάνη θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό».

Η δεύτερη αποκάλυψη Μηταράκη ήταν τελικά αυτή που οδήγησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα, καθώς δεν θα μπορούσαν πλέον να δομήσουν το αφήγημά τους. «Προκηρύξατε νέες προλήψεις υπό τον τίτλο ολοκληρωμένη δράση «φίλος», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και ρώτησε πόσους αφορούσε. 400 ήταν η απάντηση της κυρίας Πολύζου, η οποία προσέθεσε ότι η χρηματοδότηση των προσλήψεων έγινε από δράση που επιχορηγεί η Ευρωπαική Ένωση.

Δεν πρόλαβε, μάλιστα, να ολοκληρώσει την απάντησή της και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα. Η Αννέτα Καββαδία φώναζε ότι η μάρτυρας απαντάει επιλεκτικά, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης διακόπτοντας με τη σειρά του την διαδικασία, ενώ θα έπρεπε να την προστατέψει. «Δεν ρωτάτε για την περίοδο που εξετάζουμε και θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις», υποστήριξε η κυρία Καββαδία, με εμφανή στόχο να τρομοκρατήσει την μάρτυρα.
Αυτό έγινε αντιληπτό από τους δύο βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι αφού κατήγγειλαν τη διαδικασία και κυρίως τον Αντώνη Μπαλωμενάκη αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. «Είστε ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των Επιτροπών, ποινική ευθύνη έχει αυτή η συμπεριφορά«, είπε ο Γ. Γεωργαντάς, ενώ λίγο αργότερα μιλώντας με δημοσιογράφους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενέργειες. «Ο Πρόεδρος των μυστικών συναντήσεων με τους μάρτυρες δεν τηρεί τη δικονομία, δεν  τους προστατεύει. Σήμερα ήταν το αποκορύφωμα, υπάρχει  απόλυτη σκοπιμότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/175545/politiki/2017/exetastiki-apokalupseis-gia-550-proslipseis-sto-keelpno-epi-syriza--katigoro-nd-se-mpalomenaki-.html