10 Νοεμβρίου 2017

Με έγγραφο στα… αραβικά «απάντησε» ο Καμμένος για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία (έγγραφο)

Επιχείρησε να απαξιώσει τον Έλληνα Πρόξενο στη Ριάντ ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ, στην προσπάθεια του να δώσει απαντήσεις μετά το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, σύμφωνα με το οποίο ο πρόξενος παρουσιάζει τηλεγράφημα, το οποίο αγνόησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και στο οποίο ξεκαθαρίζονταν ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία.

Στην ίδια συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό, ο Π. Καμμένος, χωρίς να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις, παρέπεμψε στο… facebook του πρόξενου: «Ο Πρόξενος, ο κ. Ηλίας Κλουβάτος, φωτογραφίζεται με κάτι σπαθιά, με κάτι καμήλες μέσα στην έρημο. Υπεύθυνος για τις σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τα ξένα κράτη είναι ο στρατιωτικός ακόλουθος.

Ο κ. Πρόξενος ήθελε να παρέμβει. Πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι ο υπεύθυνος της Σαουδικής Αραβίας είναι ο κ. Παπαδόπουλος.

Το πιστοποιητικό αυτό το έχω καταθέσει στον κ. Κικίλια στη Βουλή από πέρσι που είχε κάνει σχετική ερώτηση».

Την ίδια ώρα ο κ. Καμμένος ανάρτησε κι ένα έγγραφο στα αραβικά, ο οποίος σύμφωνα με την μετάφρασή που έκανε ο ίδιος ο υπουργός, το έγγραφο γράφει, ότι η σύμβαση είναι διακριτική και εκπρόσωπος ο κ. Παπαδόπουλος.


«Είναι ψευδές το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ. Έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου η σύμβαση που υπογράφηκε και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία και ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος». Και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που υπάρχει στο site του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος επέρριψε ευθύνες για το θέμα της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία, σε όλους όσους του επιτίθενται, αλλά ακόμη και στους εμίριδες που συνελήφθησαν από το Κράτος της Σαουδικής Αραβίας «Κάποιοι προσπαθούσαν στην Σαουδική Αραβία να παρακαμφθεί το κράτος και να μπουν αυτοί μπροστά, είναι αυτοί οι εμίρηδες που συνελήφθησαν».

Για την σχέση του και τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου ο κ. Καμμένος επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις λέγοντας: «Εγώ και ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχουμε καμία σχέση. Εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Ζητήσαμε πιστοποίηση από την Σαουδική Αραβία αν όντως είναι εκπρόσωπός τους. Μας απάντησαν θετικά.

Ο Παπαδόπουλος πιστοποιείται από την Σαουδική Αραβία για να κάνει τα δέοντα για την εξαγωγή των οπλικών συστημάτων. Αυτοί οι οποίοι βλέπουν σκιές ή θα βάλουν και πάλι, όπως η Μπακογιάννη για τα F-16, την ουρά στα σκέλια ή θα ζητήσουν συγνώμη».