10 Νοεμβρίου 2017

ΦΩΤΟ-Ντοκουμέντο: Ψεύτης ο Καμμένος - Έγγραφο της πρεσβείας στη Σ. Αραβία τον ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ

Έκθετος ξανά ο Καμμένος μετά τη νέα αποκάλυψη για τη Σαουδική Αραβία (έγγραφο, ανανεωμένο)
Νοέμβριος 10, 2017

Ντοκουμέντα-φωτιά που εκθέτουν τον Πάνο Καμμένο σε σχέση με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία αποκαλύπτουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.


Το νέο χτύπημα στην επιχειρηματολογία Καμμένου έρχεται από τον επικεφαλής της Προξενικής Αρχής της χώρας μας στο Ριάντ Ηλία Ανδρόνικο Κλουβάτο ο οποίος παρείχε με κατηγορηματικό τρόπο στο Πεντάγωνο τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου όχι μόνο να σταματήσει κάθε συζήτηση αλλά και να κλείσει τις πύλες στον επιχειρηματία.

Παρά ταύτα οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν και την επόμενη ημέρα ο γενικός διςευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου έσπευσε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Παπαδόπουλο που προβάλλεται ως διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.



Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα του προξένου στην ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία, που διαβιβάζεται την 12η Ιουνίου στο Πεντάγωνο και που παρουσιάζουν τα ΝΕΑ, αναφέρεται:

«Σήμερα εκλήθην στο σαουδαραβικό υπουργείο Αμυνας, όπου συναντήθηκα με τον Συνταγματάρχη κ. Mohammed Aleniazi, Δ/ντή της Δ/νσης «Contracts and Agreements». Σαουδάραβας στρατιωτικός ζήτησε ορισμένες θα έλεγα διαδικαστικού χαρακτήρα, πλην ουσιαστικές από άποψη κόστους – αλλαγές σε κείμενο συμφωνιών, για τις οποίες Πρεσβεία μας θα σας ενημερώσει ΓΔΑΕΕ εγγράφως, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε εάν αλλαγές επί του κειμένου θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από ελληνικής πλευράς, δεδομένου ότι η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, στο ελληνικό νομικό πλαίσιο. Διερωτώμαι αν θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές «λεκτικού» μόνο χαρακτήρα ή ούτε αυτές.

Θα σας παρακαλούσα επίσης να μου αποστείλετε τον ακριβή τίτλο του Ναυάρχου κ. Κυριακίδη στην Αγγλική, οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει τη συμφωνία, καθώς και να με ενημερώσετε εάν η ελληνική πλευρά επιθυμεί απλή ανταλλαγή των υπογεγραμμένων συμφωνιών διά της διπλωματικής οδού ή τελετή υπογραφής.

Σε κάθε περίπτωση, ανωτέρω αιτήματα θα περιληφθούν στο έγγραφό μας. Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται «Government to Government».

Κείμενα συμφωνιών επιδόθηκαν σε σαουδαραβική πλευρά. Πλην αντιθέτων οδηγιών σας, κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, προτίθεμαι αύριο να αποστείλω τα κείμενα και ηλεκτρονικά.
Προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο, σας μεταφέρω αίτημα στελεχών εδώ ΥΠΑΜ να επισκεφθούν χώρα μας, από 16 έως 18 Ιουλίου τ.έ. Θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο έγγραφό μας.

Με εκτίμηση. Ηλίας – Ανδρόνικος Κλουβάτος».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στις 13 Ιουνίου 2017, ακριβώς την επομένη δηλαδή, ο αντιναύαρχος ε.α. Κυριακίδης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη και υπογράφει τη συμφωνία με την οποία ο Παπαδόπουλος αποκτά και επίσημα ρόλο στην επιδιωκόμενη πώληση πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες.

Η ημερομηνία στην εμφανιζόμενη ως «διακρατική συμφωνία» έχει μπει χειρόγραφα, ενώ ο Κυριακίδης υπογράφει «μετά από εξουσιοδότηση του ΥΕΘΑ». Οπως έχει ήδη καταγγελθεί από την αντιπολίτευση στη Βουλή, οι βιαστικές υπογραφές «έπεσαν» στο αεροδρόμιο της Μίκρας!

«Γιατί δεν υπεγράφη η συμφωνία στην έδρα της ΓΔΑΕΕ; Αληθεύει ότι οι αξιωματούχοι μετακινήθηκαν με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από το Αεροδρόμιο της Ελευσίνας προς τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση; Μπορείτε να καταθέσετε το σχετικό Σχέδιο Πτήσης;» είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που έχει κληθεί να απαντήσει ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή.

Οπως προκύπτει από την αναφορά του ταξιάρχου Παπαδάκη, η βιασύνη έχει την εξήγησή της: στις 16 Ιουνίου, η ΓΔΑΕΕ ενημέρωσε την πρεσβεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα ότι από 13ης Ιουνίου υπεγράφη η διακρατική συμφωνία και παρακαλούσε να ενημερωθεί σχετικά το Γραφείο του υπουργείου Αμυνας του ΒΣΑ.

Παράλληλα, ενημέρωσε με ηλεκτρονική αλληλογραφία την ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση – «ουδεμία περαιτέρω ενέργεια απαιτείται εκ μέρους σας».
Προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη ο Καμμένος

Την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη προαναγγέλει ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τα δημοσιεύματα των ΝΕΩΝ για το θέμα της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

“Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα» που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.