07 Νοεμβρίου 2017

ΟΝΝΕΔ: Ο αμετανόητος κύριος Παρασκευόπουλος…

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριος Νίκος Παρασκευόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων”, αναφέρει η ΟΝΝΕΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και καθηγητή, Νίκου Παρασκευόπουλου.


Ακόμα, η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΟΝΝΕΔ προσθέτει:

“Ο αμετανόητος κύριος Παρασκευόπουλος, ο οποίος, αν ήθελε να περισώσει οποιαδήποτε εναπομένουσα ακαδημαϊκή αξιοπιστία και να επιδείξει στοιχειώδες αίσθημα πολιτικής και κοινωνικής ενσυναίσθησης, θα όφειλε να προσέρχεται απολογούμενος για το τερατογόνο νομοθέτημα του, επιχειρεί για ακόμα μια φορά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες του ιδίου αλλά και του Πρωθυπουργού για την ανασφάλεια και τον φόβο που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και την γενικευμένη αίσθηση ανομίας.

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο και είναι ανεπίδεκτο οιασδήποτε αμφισβήτησης ότι χάρη στον περίφημο «νόμο Παρασκευόπουλου» σήμερα παρελαύνουν ελεύθεροι εγκληματίες, καταδικασθέντες για βαρύτατα κακουργήματα, οι οποίοι επιστρέφουν στην κακοποιό δράση τους με πρόσφατα παραδείγματα την επίθεση σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Κυψέλη, τη δολοφονία του εβδομηντάχρονου συνταξιούχου και περιστατικά που μόνο βαρυποινίτες έχουν αρκετό χρόνο να απαριθμήσουν.

Αντί, λοιπόν, μιας στοιχειώδους αυτοκριτικής, ο κύριος Παρασκευόπουλος παραμένει αμετανόητος και υποστηρίζει ότι το πρόβλημα του νόμου του δεν είναι ότι οι ευνοηθέντες αυτού πρωταγωνιστούν σε όλα τα πρόσφατα περιστατικά βαριάς εγκληματικότητας, αλλά ότι τάχα έπρεπε να είναι μιας χρήσεως.

Για να ολοκληρώσει το ρεσιτάλ ψευδοεπιστημονισμού, αποδίδει την αναγκαιότητα του νόμου του στο νομικό πλαίσιο που προβλέπει, κατά τον ίδιο, πολύ υψηλές ποινές. Με λίγα λόγια, ο κύριος Παρασκευόπουλος, κατά τα άλλα καθηγητής Ποινικού Δικαίου, θεωρεί ότι το πρόβλημα της αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής της χώρας μας θα λυθεί με ακόμα πιο ήπιες ποινές για τους τελούντες βαριά ποινικά αδικήματα!

Ουδεμία αυτοκριτική, ουδεμία πρόταση για πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, ουδεμία πρόταση για εναλλακτικούς τρόπους έκτισης ποινών, παντελής αδιαφορία για την ασφάλεια των πολιτών. Πράγματι, κύριε Παρασκευόπουλε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δίκιο ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος σας. Όλα, βέβαια, θα ήταν πολύ καλύτερα αν αυτός ο νόμος δεν είχε υπάρξει ποτέ, το ίδιο και η θητεία σας”.