29 Νοεμβρίου 2017

Αδιάβαστο «πιάστηκε» το Μέγαρο Μαξίμου για την Μαρέβα Μητσοτάκη

Tου Γιάννη Κ. Τρουπή

Στην καλύτερη περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου κάποιος μπέρδεψε την Σαουδική Αραβία, με την Αμερική και την Ελλάδα. Στην χειρότερη, κάποιος παρέλειψε σκόπιμα να κάνει ορισμένους απαραίτητους  γεωγραφικούς διαχωρισμούς, με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό της δημόσιας συζήτησης.


Στο επίκεντρο, για μία ακόμα φορά η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Μητσοτάκη και η επιχειρηματική της δράση.

Στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε το πρωί της Τρίτης, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για τη σχέση του κ. Σφακιανάκη (το όνομα του ακούστηκε από τον πρωθυπουργό στη Βουλή ως ο άνθρωπος που επιχείρησε να ανατρέψει την συμφωνία με την Σαουδική Αραβία), με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της κυρίας Μητσοτάκη, επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα νέο ζήτημα για την ΝΔ.

«Ο κος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλει να απαντήσει, ποια η σχέση του κυρίου Σφακιανάκη τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Αυτό είναι και το μοναδικό ερώτημα που έμεινε αναπάντητο κατά τη χθεσινή συζήτηση» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει να είναι μάλλον διαφορετική από τα όσα υπονόησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εάν μάλιστα ισχύουν τα στοιχεία που επικαλούνται πηγές της Πειραιώς, τότε μιλάμε για «γκάφα» ολκής κάποιων κυβερνητικών στελεχών, που μάλλον βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η  Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997. Η Έδρα του βρίσκεται στην Αμερική και ως αντικείμενό του έχει την στήριξη της μικρής και μεσαίας  επιχειρηματικότητας, με τη βοήθεια τριών χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους.

Η εταιρία διαθέτει γραφεία σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη. Η Endeavor δραστηριοποιείται σε συνολικά 30 χώρες, στηρίζοντας 1563 αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Κάθε γραφείο, σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, έχει ως στόχο να χτίσει και να  διαχειριστεί το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται συνήθως  από περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Ο συγκεκριμένος λοιπόν οργανισμός διαθέτει γραφεία και στη χώρα μας.  H Endeavor Greece αποτελεί μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και λειτούργησε πρώτη φορά στην Αθήνα το 2012.
Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου είναι η  Μαρέβα Μητσοτάκη. H Endeavor Greece, στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, λειτουργεί σήμερα υποστηριχτικά σε 25 αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν περισσότερα  από 105 άτομα.

Εδώ λοιπόν φαίνεται πως έγινε η σκόπιμη ή μη  «παρανόηση»...

Ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να συμμετείχε στο παρελθόν, στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, στη θέση συμβούλου.

Όπως δηλαδή στο ελληνικό παράρτημα δραστηριοποιείται η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλο όμως η Endeavor Σαουδικής Αραβίας και άλλο η  Endeavor Ελλάδας. Τους χωρίζουν περίπου 2.500 χιλιόμετρα και το μόνο τους κοινό στοιχείο είναι η εταιρία «ομπρέλα», η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.

Κάποιοι μάλλον βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα και αρκέστηκαν μόνο στην σύνδεση του ονόματος Endeavor με την Μαρέβα Μητσοτάκη και τον Τζων Σφακιανάκη. Είναι από τις περιπτώσεις που ένα «googlarisma», θα κρατούσε τα προσχήματα.

http://www.liberal.gr/arthro/178964/politiki/2017/adiabasto-isonpiastikesin-to-megaro-maximou-gia-tin-mareba-mitsotaki.html