22 Νοεμβρίου 2017

Απεργούν οι υπάλληλοι των δήμων -Δεν θέλουν τα νέα νηπιαγωγεία [βίντεο]

Η πανελλήνια ομοσπονδία Εργαζομένων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, 24ωρη πανελλαδική απεργία. Συγκεκριμένα στην Αττική έγιναν δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μια στις 9:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας και άλλη μια στις 12:00, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με χρωματιστά μπαλόνια στα χέρια που έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο παιδείας, διεκδικούν την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου αλλά και την ακύρωση του προγράμματος το οποίο έχει σχεδιάσει για την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία, τα οποία οδηγούν όπως λένε στην κατάργηση του Δημοσίου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αλλά και στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όπως υποστηρίζουν « οι παιδαγωγοί που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και αντικείμενο σπουδών για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 6 ετών».

« Η προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση παιδιών 4 ετών δεν υφίσταται σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής κοινότητας -πλην του Λουξεμβούργο- όπου εκεί η υποχρεωτική εκπαίδευση παρέχεται σε χώρους που λειτουργούν όπως οι παιδικοί σταθμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λιτσα Καλαϊτζή, πρόεδρος του πανελλήνιου συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών.


Στη συνέχεια τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.