01 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ! Δύο «γκέι» λιοντάρια ξεμοναχιάζονται και «ζευγαρώνουν» σε εθνικό πάρκο της Κένυας

Εντύπωση προκαλεί η τρυφερότητα ανάμεσα στα δύο ζώα, πριν και μετά την πράξη

Μια σπάνια... ρομαντική συνεύρεση ανάμεσα σε δύο αρσενικά λιοντάρια «αιχμαλώτισε» με την κάμερά του ένας φωτογράφος άγριας ζωής στην Κένυα.

Ο φωτογράφος και ξεναγός για την εταιρεία Exodus Travels, Paul Goldstein, εντόπισε τα δύο λιοντάρια σε ένα απομονωμένο σημείο πίσω από κάτι θάμνους στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα και αυτό που του έκανε αμέσως εντύπωση ήταν η τρυφερότητα ανάμεσα στα δύο αρσενικά.


Όπως ο ίδιος εξήγησε στην Daily Mail, οι σεξουαλικές επαφές ανάμεσα στα θηλυκά και τα αρσενικά λιοντάρια συνήθως διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα και καταλήγουν στο απότομο, σχεδόν βίαιο τράβηγμα του αρσενικού.

Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο η συνεύρεση διήρκεσε για πάνω από ένα λεπτό, ενώ στη συνέχεια το ένα αρσενικό ζευγάρι πέρασε μπροστά από τον «εραστή» του και έτριψε τρυφερά και... συνωμοτικά τη μουσούδα του στη δική του.


Παρόλο που οι επαφές ανάμεσα σε ομόφυλα λιοντάρια είναι σπάνιο φαινόμενο, ανάλογες συνευρέσεις έχουν απαθανατιστεί και παλαιότερα από φωτογράφους. Ορισμένοι βιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανάλογες «γκέι» συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί σε 1.500 διαφορετικά ζωικά είδη, με αξιόπιστες καταγραφές σε τουλάχιστον 450 από αυτά.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ