12 Νοεμβρίου 2017

Σάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Κατήγγειλε κορυφαίο παράγοντα της ΦΙΦΑ για σεξουαλική παρενόχληση

Σε μεγάλες «φουρτούνες» έχει μπλέξει ο πρώην πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Σεπ Μπλάτερ.

Ο Ελβετός μεγαλοπαράγοντας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από την παλαίμαχο τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας... των Ηνωμένων Πολιτειών, Χόουπ Σόλο.


Η Σόλο αποκάλυψε πως ο Μπλάτερ την παρενόχλησε κατά την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» το 2013 με το πρώην μεγάλο «αφεντικό» της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε ερώτηση περί της καταγγελίας αυτής να απαντά: «Όλα αυτά είναι γελοία και παράλογα».


Η Σόλο, όμως, επιμένει και τονίζει πως όσα έχει περιγράψει είναι αληθινά περιστατικά.

«Ο Σεπ Μπλάτερ μου έκανε μια απρεπή χειρονομία και μ' έπιασε τα οπίσθια. Ήταν στην εκδήλωση για τη «Χρυσή Μπάλα», λίγα λεπτά πριν βγούμε στη σκηνή», δήλωσε.

«Η σεξουαλική παρενόχληση αντιμετωπίζεται σαν κάτι φυσιολογικό, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται έτσι. Όλοι πρέπει να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα τερματοφύλακας, η οποία μίλησε και στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είχα σοκαριστεί εντελώς. Έπρεπε να συνέλθω γρήγορα για να παραδώσω στη συμπαίκτριά μου το μεγαλύτερο βραβείο της καριέρας της και να γιορτάσω μαζί της αυτή τη στιγμή».

Πηγή πληροφοριών: Skynews