02 Νοεμβρίου 2017

Ισχυρότερα και από ανθρακονήματα τα μαλλιά του Νίκου Χατζηνικολάου σύμφωνα με έρευνα

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν τα μαλλιά του παρουσιαστή να περιλαμβάνουν ακόμα και εξωγήινο DNA

«Κλειδί» για την κατασκευή νέων πανίσχυρων υλικών που μπορεί να οδηγήσουν σε τεχνολογίες του μέλλοντος είναι πιθανό να κρύβουν τα μαλλιά του Νίκου Χατζηνικολάου, όπως αναφέρει σε έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εργαστήριο Προχωρημένης Τριχοφυΐας της NASA.


Όπως έγινε γνωστό, ομάδα επιστημόνων παρακολούθησε επί σειρά ετών τα μαλλιά του γνωστού παρουσιαστή, προσπαθώντας να κατανοήσει τις ιδιότητες που τους επιτρέπουν να παραμένουν ανεπηρέαστα από κάθε εξωτερικό παράγοντα όπως νερό, φωτιά, τον Βασίλη Λεβέντη και άλλα φυσικά φαινόμενα.
Πρόσφατα μάλιστα, οι ερευνητές κατάφεραν να αποσπάσουν δείγματα τριχών από τον κουρέα του δημοσιογράφου που, όπως λένε, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατανόηση των δυνατοτήτων τους.

«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν εκπληκτικό» αναφέρουν. «Πρόκειται για ένα υλικό που όχι μόνο δεν καταστρέφεται, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από οποιοδήποτε άλλο υλικό γνωρίζουμε» είπαν, προσθέτοντας ότι στις δοκιμές τους κρέμασαν από μία τρίχα του παρουσιαστή ένα τριαξονικό φορτηγό.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα μαλλιά του Έλληνα δημοσιογράφου να περιέχουν εξωγήινο DNA, το οποίο θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» νέες τεχνολογίες, όπως την κατασκευή πιο ανθεκτικών διαστημικών σκαφών ή πιγκάλ που παραμένουν άφθαρτα στο χρόνο.

http://tovatraxi.com/science/isxyrotera-kai-apo-anthrakonimata-ta-mallia-tou-nikou-xatzinikolaou/