27 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Τρομαγμένος Καμμένος στη Βουλή-Δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα, έκανε καταγγελίες του κ@λου

Με το ανελέτητο σφυροκόπημα των βουλευτών της ΝΔ στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την πώληση βλημάτων από τον ελληνικό στρατό στη Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε και συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης που έχει καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Πάνος Καμμένος, χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις, δήλωσε ότι «το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους που φτάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας.

Κάποιους απ’ αυτούς, πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων, θα τους αντιμετωπίσω στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει κανείς μεσάζων. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων.

Εδώ, οι πωλήσεις όπλων είναι απόλυτα νόμιμες και καθαρές». Οπως είπε: «Θέλατε να δημιουργήσετε σκάνδαλο και μετατρέψατε τη ΝΔ σε υποστηρικτή του κουμπάρου της κυρίας Μπακογιάννη. Δεν υπάρχει αναφορά, υπάρχει ένα υποκλαπέν από το computer του σύνολο μηνυμάτων και συζητάμε επί ένα μήνα για μία αναφορά που ο ίδιος ο καταγγέλλων λέει ότι δεν έκανε.

Στο γραφείο μου ήρθε ο ίδιος ο εισαγγελέας της στρατιωτικής δικαιοσύνης προκειμένου να ελέγξει αν κάποιοι διακινούν χαρτιά, αν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα και ξέρετε πού κατέληξε η έρευνα; Ότι το συγκεκριμένο απόρρητο έφυγε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών διότι κάποιοι έκαναν δουλειές».

«Για να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή για άλλο αριθμό βλημάτων θα έπρεπε να κάνουμε νέα συνεδρίαση της επιτροπής, νέα έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Σας καταθέτω, επικυρωμένα όλα από το προξενείο της Ελλάδος στο Ριάντ, σας κοινοποιώ πιστοποιητικό τελικού χρήστη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαδόπουλο είπε ότι έχει μια πολύ μεγάλη έκπληξη: «Το μόνο που ξέραμε είναι ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς όσον αφορά το ποινικό του μητρώο.

Καταθέτω λοιπό στη Βουλή την εξουσιοδότηση που έχει ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να κάνει έλεγχο στρατιωτικού υλικού, σας καταθέτω στη Βουλή την άδεια οπλοφορίας του κ. Παπαδόπουλου, σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο του κ. Παπαδόπουλου».

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ο μεσάζων ήταν γνωστός από την εποχή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Πριν από λίγο κατόπιν αιτήματος που έλαβα από το ΥΠΕΞ ο κ. Κωνσταντίνος Μητστοτάκης το ’88 αποφάσισε ότι η εθνική τράπεζα θα έδινε δάνειο στη Ρωσία για να πληρωθούν οι Ελληνες εξαγωγείς.

Το 1991 πήγε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της τράπεζας και μέσα στην αποστολή ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του. Οι οποίοι εισέπραξαν 67 εκατ. Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ.

Να σηκώσει το χέρι του ο βουλευτής για να δούμε ποιοι έχουν σχέσεις με τον Παπαδόπουλο.

Επειδή γελάνε στο ΠαΣοκ ξέρετε πού τον γνώριζαν στον υπουργείο τον κ. Παπαδόπουλο; Η κ. Γεννηματά τον πήγε το 2014» είπε ο υπουργός Αμυνας.

"Πριν από ένα μήνα έλαβα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου. Ειδοποίησα τη δίωξη εκβιαστών και δέχθηκα την άρση απορρήτου του κινητού μου τηλεφώνου. Σήμερα εκλήθη από τη δίωξη εκβιαστών, καταθέτω το άνοιγμα των λογαριασμών του τηλεφώνου μου και το ποιος είναι ο καλών. Ο καλών είναι ο έμπορος όπλων κ.Πατεράκης, που φωτογραφίζεται σε selfie με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ" κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

"Ο κ.Πατεράκης είναι μέλος της συμμορίας που εκπροσωπείτε σήμερα εδώ" τόνισε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε:

"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συνοχή της. Εμείς δεν έχουμε Τσοχατζόπουλους".

"Μια φορά τον είδα τον κύριο Πατεράκη... συνοδευόταν από υπουργό της κυβέρνησής σας" του απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης