21 Νοεμβρίου 2017

ΣΩΣΤΟΣ! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΝΟΙ! Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να καταργηθεί το όριο ύψους στην Αστυνομία

[Αμ το άλλο που το πάτε σύντροφοι; Να μην έχει η ΕΛΑΣ τυφλούς! Αίσχος... Να καταργηθούν όλες οι προϋποθέσεις... Να μπορεί κι ο φαναρτζής να διοριστεί δάσκαλος σε σχολείο.... αυτό θα πει κομμουνισμός...]

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών ζητά ο συνήγορος του πολίτη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως το όριο ύψους 1,70 για την είσοδο των γυναικών στην Αστυνομία συνιστά έμμεση διάκριση. Επικαλούμενος ο συνήγορος του πολίτη τη σχετική απόφαση ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.

Σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει «Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι για όλα τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας απαιτείται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αυτή δεν φαίνεται να συνδέεται κατ’ ανάγκη με ορισμένο ελάχιστο ανάστημα, ούτε είναι αυτονόητο ότι όσοι έχουν ανάστημα μικρότερο απ’ αυτό τη στερούνται.

Θα μπορούσε να επιτευχθεί με μέτρα που θα συνεπάγονταν λιγότερα μειονεκτήματα για τις γυναίκες, όπως η προκαταρκτική επιλογή των υποψηφίων για τον διαγωνισμό κατατάξεως σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων βάσει ειδικών δοκιμασιών για τη διαπίστωση των σωματικών ικανοτήτων τους».