07 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ από τη σύλληψη του δολοφόνου της Δώρας-Το DNA στα αποτσίγαρα τον πρόδωσε

Στα χέρια των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι από το πρωί της Τρίτης, 7 Νοεμβρίου, ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος την σκότωσε για 25 ευρώ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας στον ΑΝΤ1. Μέσα στην τσάντα της είχει 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.
«Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», είπε συγκλονισμένος ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας. Πρόσθεσε πως στο διάστημα από την δολοφονία μέχρι σήμερα, δέχθηκε πάρα πολλά μηνύματα στο κινητό και το γραφείο του, τα οποία μετέφερε στην Αστυνομία και θεωρεί ότι συνέβαλλαν στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα, ο κ. Λύτρας στηλίτευσε τα δημοσιεύματα που στοχοποιούσαν τον πατέρα της Δώ​ρας ως δολοφόνο.

Αποκλειστικά πλάνα από τη στιγμή της σύλληψης του φερόμενου ως δολοφόνου της 32χρονης Δώρας, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως θα δείτε οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 58χρονο και του περνούν χειροπέδες.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια γειτονιά της Ριζούπολης, όπως βλέπετε στα αποκλειστικά πλάνα του Star.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος περπατά αμέριμνος στο δρόμο. Φορά τζιν παντελόνι, γκρι φούτερ με κουκούλα και δερμάτινο μπουφάν. Στα χέρια του κρατά έναν καφέ και μια σακούλα με ένα τετράδιο.

Πέντε άνδρες της ασφάλειας τον πλησιάζουν σε χρόνο dt. Δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Τον ρίχνουν κάτω, τον ακινητοποιούν, του περνούν χειροπέδες και τον βάζουν στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που ήδη έχει φθάσει στο σημείο.

Οι αστυνομικοί μαζεύουν τα πράγματα που έχουν σκορπιστεί στον δρόμο, ενώ ένας αστυνομικός φορά το παπούτσι του που έχασε στη διάρκεια της σύλληψης.


Mάλιστα, το σημείο της σύλληψης στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στη Ριζούπολη, απέχει μόλις 300 μέτρα από την οδό Αετοράχης, 300 μόλις μέτρα δηλαδή από το σπίτι της άτυχης Δώρας.

Η ομολογία του
Ο ίδιος ο δολοφονός ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς αποκαλύπτοντας πως τη σκότωσε γιατί αντιστάθηκε όταν προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα.

«Έχω διαπράξει και άλλες κλοπές σε νεκροταφεία. Ήταν όμως η πρώτη φορά που πήγα στο Β’ νεκροταφείο στα Πατήσια. Προσπάθησα να της πάρω την τσάντα αλλά εκείνη αντιστάθηκε. Έβγαλα το μαχαίρι και τη σκότωσα», είπε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Ο δολοφόνος της άτυχης εφοριακού είναι τοξικομανής. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του κρατώντας τη φωτογραφία που είχαν στα χέρια τους από τις κάμερες ασφαλείας και ρωτώντας σε στέκια τοξικομανών αν είδαν το συγκεκριμένο άτομο. Τα στόματα άνοιξαν και έτσι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη του.


Το DNA στα αποτσίγαρα «έδειξε» τον δολοφόνο της Δώρας

Το DNA του δολοφόνου της Δώρας, το οποίο εντοπίστηκε πάνω σε αποτσίγαρα μέσα στο Β’ Νεκροταφείο και άλλα αντικείμενα γύρω στο σημείο του εγκλήματος, ήταν αυτό, το οποίο τελικώς οδήγησε στη σύλληψη και ταυτοποίησή του. 

Ο 58χρονος σεσημασμένος τοξικομανής, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε 14 φορές την άτυχη 32χρονη εφοριακό για το κινητό και την τσάντα της, φαίνεται ότι είχε καπνίσει αρκετά τσιγάρα ενώ την ίδια ώρα είχε ακουμπήσει πάνω σε τάφους κοντά στον χώρο σφαγής της Δώρας Ζέμπερη. 

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι το DNA του δράστη εντοπίστηκε και στον μαντρότοιχο του νεκροταφείου, σημείο από το οποίο φέρεται να διέφυγε ο δράστης. Εχοντας το γενετικό υλικό του δράστη στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί άρχισαν να διερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια και να αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο. 

Ανέλυσαν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ενώ παράλληλα εντόπισαν και το «στίγμα» του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην Ομόνοια μετά από το θάνατό της. 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το κινητό της Δώρας Ζέμπερη εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα από την Ομόνοια, λίγο μετά τη δολοφονία της, κάτι που αμέσως έκανε τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να πιστέψουν ότι η δολοφονία είχε κίνητρο τη ληστεία και ότι ο δράστης πήγε και πούλησε μετά το έγκλημα το κινητό σε κατάστημα μεταχειρισμένων. 

Οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν το μαγαζί στο οποίο πούλησε ο δράστης το κινητό και έτσι σιγά-σιγά έφτασαν και στα ίχνη του δολοφόνου. 

Το κατάστημα στην οδό Μενάνδρου είχε κάμερα και έχει καταγραφεί το πρόσωπό του.

Το πρόσωπο του, όμως έχει καταγραφεί και από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως o άντρας που καταγράφηκε στην κάμερα του καταστήματος στην οδό Μενάνδρυ στην Ομόνοια ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει στο υλικό από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Και κάπως έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν σιγά-σιγά να συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας της 32χρονης. 

Ο φερόμενος ως δολοφόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει στα Πατήσια, επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη ενώ εκείνη βρισκόταν στον τάφο παιδικού της φίλου. Στόχος του, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν να αρπάξει την τσάντα της και τα άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Η 32χρονη, όμως, πιθανώς να προσπάθησε να τον αποτρέψει, με αποτέλεσμα να τον εξοργίσει και να τον κάνει να της επιτεθεί με τον σουγιά του.