31 Δεκεμβρίου 2017

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2017

Η χρονιά που πέρασε αδιαμφισβήτητα άφησε πίσω της δεκάδες περιπτώσεις εγκλημάτων που «πάγωσαν» την κοινωνία λόγω της σκληρότητας που τα χαρακτήρισε.


Ορισμένες εξ αυτών υποθέσεις δεν έχουν εξιχνιαστεί ακόμη ενώ άλλες έχουν μπει στο αρχείο, όλες ωστόσο ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά, για τον δικό τους αιματηρό – μοναδικό λόγο.
Πατροκτόνος Ηράκλειο Κρήτης

Το κρασί και οι παιδικές μνήμες ήταν τα δυο στοιχεία που οδήγησαν στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στην Φορτέτζα Ηρακλείου ανάμεσα σε ένα γιο και τον πατέρα του.

Ο 34χρονος δολοφόνος δίχως δισταγμό και έπειτα από λογομαχία με τον 61χρονο πατέρα του, δεν δίστασε να του αφαιρέσει τη ζωή, στραγγαλίζοντας τον. Οι δυο άντρες βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης ενώ όπως ο υποστήριξε ευθαρσώς ο δράστης όταν πίνει χάνει τον έλεγχο. Μετά την ανάκριση του ο 34χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τραγωδία στους Αγ. Αναργύρους – Σκότωσε γυναίκα, πεθερά και παιδί

Η διαμάχη που είχε με τη γυναίκα του για το ιατρείο της και το διαζύγιο που τελικώς του ζήτησε εκείνη, φαίνεται πως όπλισαν το χέρι του φρουρού του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο 47χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης πάνω στην έκρηξή του σκότωσε την γυναίκα του στο διαμέρισμα που διέμεναν οικογενειακώς με την 3,5 ετών κόρη τους. Ο αστυνομικός αφού σκότωσε την σύζυγο του , έπειτα συνέχισε την εγκληματική του ενέργεια, αφαιρώντας τη ζωή της πεθεράς του η οποία ακούγοντας τον θόρυβο ανέβηκε από το διαμέρισμα της στον από κάτω όροφο για να δει τι συμβαίνει.

Στη θέα της νεκρής κόρης της προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Τελευταίο θύμα της οργής του 47χρονου Ζαπαντιώτη ήταν το 3,5 ετών αγγελούδι που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα. Ο αστυνομικός πυροβόλησε το ανήλικο τέκνο του και λίγη ώρα αργότερα έδωσε τέλος στη ζωή του.

Τα πτώματα του 47χρονου και της οικογένειας εντοπίστηκαν το πρωί της επόμενης ημέρας από συγγενή των δυο άτυχων γυναικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζαπαντιώτης είχε έντονη κόντρα με την πεθερά του η οποία φέρεται να τον υποτιμούσε λόγω της επαγγελματικής του ταυτότητας καθότι η κόρη της τύγχανε ιατρός, συνεπώς δεν τον θεωρούσε αντάξιό της.

Νέα Σμύρνη – Πήρε στο θάνατο τα δυο του παιδιά

«Σας βαρέθηκα όλους» έγραψε στο τοίχο ο 53χρονος απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και έβαλε φωτιά στο σπίτι του όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν τα δυο του παιδιά ηλικίας 8 και 10 ετών. Ο 53χρονος ήταν διαζευγμένος και είχε πάρε τα δυο του παιδιά για Σαββατοκύριακο.

Τότε έβαλε σε εφαρμογή το θανατηφόρο σχέδιο του, ανάβοντας φωτιά στο διαμέρισμα. Η πυροσβεστική έφτασε στο διαμέρισμα της οδού Κοραή και βρήκε αναίσθητα τα τρία άτομα στο χολ. Αμέσως μεταφέρθηκαν ο πατέρας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ενώ τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο «Παίδων», ωστόσο παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών , δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Ενέδρα θανάτου στη Σητεία – Έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον άνδρα της

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας 62χρονος καρδιολόγος ο οποίος έπεσε θύμα της γυναίκας του και του εραστή της . Ο άτυχος καρδιολόγος ήταν παντρεμένος με μια Βουλγάρα. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια η 38χρονη σύζυγος διατηρούσε σχέση με έναν ομοεθνή της ο οποίος είχε στήσει καρτέρι στον καρδιολόγο την ώρα που βρισκόταν στο δρόμο.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης πέφτει νεκρός από σφαίρες κυνηγετικού όπλου ενώ στο σημείο πέρα του δράστη ήταν και ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν. Το σατανικό ζευγάρι συλλαμβάνεται και κηρύσσεται προφυλακιστέο, ενώ στη συνέχεια έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους τα οποία και επιβεβαίωσαν την ενοχή τους.

Δολοφονία Μ. Ζαφειρόπουλου

Εμβρόντητοι μένουν οι δικαστικοί κύκλοι το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου στο άκουσμα της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο άτυχος δικηγόρος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δυο άτομα ενώ βρισκόταν στο γραφείο του .

O δικηγόρος είχε ραντεβού με τους δυο δράστες. Εκείνοι έπειτα από ολιγόλεπτο διάλογο που είχαν με τον Ζαφειρόπουλο τον χτυπάνε και φεύγουν απειλώντας παράλληλα τον συνεργάτη του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο.

Λίγες ημέρες αργότερα και αφότου τα σενάρια της δολοφονίας δολοφονίας δίνουν και παίρνουν, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν εκ των δράστες και αρχίζει σταδιακά να λύνεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως προκύπτει, πίσω από τους δράστες βρίσκονταν τρεις έγκλειστοι Αλβανοί που είχαν ζητήσει (αντί αμοιβής) από τους δύο φυσικούς αυτουργούς να επισκεφθούν στο γραφείο του τον Ζαφειρόπουλο και να τον πυροβολήσουν στα πόδια, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα εκβιαστικό μήνυμα στον πελάτη του άτυχου δικηγόρου, Αριστείδη Φλώρο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση υπεξαίρεσης «Energa-Hellas Power».

Για την ιστορία, η υπόθεση ακόμα ερευνάται, ενώ ασύλληπτος παραμένει ο ένας εκ των δυο δραστών.

Δώρα Ζέμπερη

Με δεκάδες μαχαιριές στο σώμα η νεαρή εφοριακός Δώρα Ζέμπερη πέφτει νεκρή από τα χέρια του 58χρονου δολοφόνου της. Η αδικοχαμένη Δώρα στις 16 Οκτωβρίου είχε επισκεφτεί τον τάφο του φίλου της στο Β’ Νεκροταφείο όπου εκεί μπήκε στο στόχαστρο του δράστη.

Εκείνος την πλησίασε και προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα, ωστόσο έγινε αντιληπτός από την 32χρονη και τότε υπήρξε διένεξη μεταξύ τους. Τότε ο 58χρονος έβγαλε μαχαίρι καταφέρνοντας δεκάδες μαχαιριές στην άτυχη Δώρα την οποία και άφησε αιμόφυρτη κλέβοντας τελικά την τσάντα της για να πουλήσει ώρες αργότερα το κινητό της και να πάρει τη δόση του.

Αμέσως ξεκινούν έρευνες της αστυνομίας και λίγες ημέρες αργότερα συλλαμβάνεται ο δράστης. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν έξω από το δικαστήριο θύμιζαν αρχαία τραγωδία, ενώ ο 58χρονος δεν δίστασε να υποστηρίξει στην κατάθεση του ότι η 32χρονη έπεσε μόνη της πάνω στο μαχαίρι, γεγονός φυσικά που οι μετέπειτα αποκαλύψεις διέψευσαν.

Δολοφονία 36χρονης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη

Ένα ατέλειωτο πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την υπόθεση δολοφονίας της 36χρονης μεσίτριας που βρέθηκε νεκρή στις 3 Μαΐου, σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της (26/4).

Οι πρώτες υποψίες στράφηκαν στον γιατρό καθώς είχε ραντεβού με τη γυναίκα στο νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε κατά την ημέρα της προγραμματισμένης επέμβασης. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του γιατρού, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε DNA της θανούσας.

Ο γιατρός συνελήφθη και όπως σημειώνεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, «είχε σχέδιο» να σκοτώσει την 36χρονη. Το βούλευμα περιγράφει τις κινήσεις του γιατρού να οδηγήσει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, το οποίο δεν διέθετε ιατρικό εξοπλισμό.

Εκεί, ο ίδιος φέρεται να της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις.Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

Ο δράστης στην αρχή αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ωστόσο περνώντας οι ημέρες, ανασκεύασε και έκανε λόγο για ιατρικό λάθος.

Οσμή βεντέτας στον Γέρακα – Εκτέλεση 59χρονου

Με τρεις σφαίρες στην πλάτη και το κεφάλι βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο ο Μανούσος Ριτζάκης ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 49χρονου του οποίου ο γιος ονόματι Θοδωρής Γαλαζούλας δολοφονήθηκε τον Μάιο 2016 στην Πεντέλη από τον γιο του 59χρονου.

Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη ο 23χρονος γιος του Ριτζάκη, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε διαφορές με τον Γαλαζούλα για δοσοληψία ναρκωτικών. Από τότε ξεκίνησε ένα είδος βεντέτας με τον 49χρονο να ζητά εκδίκηση και τελικά να σκοτώνει τον 59χρονο Ριτζάκη, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του.

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα

Δυο σφαίρες έκοψαν το νήμα της ζωής του πρώην bodybuilder Βασίλη Γρίβα τον Μάιο έξω από το σχολείο στα Γλυκά Νερά που είχε αφήσει τον 11χρονο γιο του. Ο 47χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και πέντε στο σώμα από τον εκτελεστή του, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τρεις δράστες.

Ο ένοπλος πλησίασε σε απόσταση ενός μέτρου τον Γρίβα και άρχισε να τον «γαζώνει», μπροστά στα μάτια του 11χρονου που μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητο του πατέρα του και μπροστά σε μία μητέρα που μόλις είχε αφήσει το παιδί της. Ο Γρίβας είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές λόγω της ενασχόλησης του με τη νύχτα, συνεπώς η δολοφονία του εκτιμάται ότι οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το ερωτικό τρίγωνο στο Μοσχάτο που κατέληξε σε δολοφονία

Οι συνεχείς πιέσεις που δεχόταν ο Βασίλης Τσαγκάρης από τον Μάριο Λουκόπουλο να παραστεί ως μάρτυς στην δίκη με την πρώην σύζυγό του ήταν εκείνες που «όπλισαν» το χέρι του παραολυμπιονίκη αφαιρώντας την ζωή του 47χρονου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου.

Ο Λουκόπουλος φέρεται να ζητούσε από τον Τσαγκάρη να ισχυριστεί ψευδώς στο δικαστήριο ότι διατηρούσε σχέση με την σύζυγο του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου κατά την διάρκεια του γάμου τους. Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρακτορείο ΟΠΑΠ όταν ο Λουκόπουλος πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον 39χρονο Παραολυμπιονίκη.

Σημειώνεται ότι ο Τσαγκάρης διατηρούσε σχέση με την σύζυγο του Λουκόπουλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στον έντονο διαπληκτισμό των δυο ανδρών το όπλο του Λουκοπουλου εκπυρσοκρότησε μια φορά, όμως ο δράστης κατάφερε να τον αφοπλίσει και πάνω στην συμπλοκή τον πυροβόλησε. Στο σημείο βρέθηκαν 4 κάλυκες.

Λίγο πριν ξεψυχήσει μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, ο 47χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε «έχω δεχθεί επίθεση. Με τραυμάτισαν. Είμαι σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μακρυγιάννη». Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς ο Μάριος Λουκόπουλος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Δολοφονία Θώμης Κουμπούρα από οπαδό του Σώρρα

Δολοφονημένη από τον 40χρονο σύντροφό της βρέθηκε η παιδοψυχίατρος Θώμη Κουμπούρα, προκαλώντας αποτροπιασμό στη κοινή γνώμη της Λαμίας. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της άτυχης γυναίκας να χωρίσει από τον 40χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα ο οποίος θόλωσε και την δολοφόνησε.

Το ζευγάρι φέρεται να ήταν ενταγμένο στον φορέα του Αρτέμη Σώρρα. Παρότι στην αρχή δεν παραδέχθηκε την πράξη του έπειτα από την 11ωρη ανάκρισή του «έσπασε» και αποκάλυψε την δολοφονία της παιδοψυχολόγου, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά της.

Τρόμος στις πιάτσες ταξί στην Κηφισιά – Νεκρός 52χρονος οδηγός

Τον τρόμο σκόρπισε στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς η δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Κοκκιναρά. Όπως προέκυψε από εκτενή έρευνα της αστυνομίας ο άτυχος άνδρας φαίνεται πως έπεσε θύμα παρανοϊκού δράστη ο οποίος είχε εμμονή με τους οδηγούς ταξί.

Μάλιστα οι Αρχές δεν απέκλεισαν και το σεξουαλικό υπόβαθρο καθότι εκτιμάται ότι ο δράστης είχε υποστεί στο παρελθόν τραυματική εμπειρία που αφορούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Μικρή Στέλλα

Άδοξο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 6χρονης Στέλλας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε μετά από πολύωρες έρευνες τον περασμένο Μάρτιο σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα. Το κορίτσι έπεσε θύμα δολοφονίας από τον ίδιο του τον 61χρονο πατέρα του ο οποίος φέρεται να το στραγγάλισε.

Η ιστορία της άτυχης 6χρονης θύμισε αρκετά εκείνη της Άννυ που βρήκε τραγικό θάνατο από τους γονείς της, οι οποίοι όπως και σε αυτή την περίπτωση δήλωναν άγνοια για το έγκλημα που είχαν διαπραξει.

Νεκρός 11χρονος από σφαίρα στο Μενίδι

Νεκρός μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του έπεσε ο 11χρονος Μάριος ο οποίος δέχθηκε σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο προαύλιο. Η σφαίρα που χτύπησε το παιδί προήλθε από όπλο οικογένειας Ρομά η οποία είχε διοργανώσει γλέντι την ίδια ώρα.

Πάνω στους πυροβολισμούς η σφαίρα και διανύει φτάνει στο σχολείο, χτυπώντας το 11χρονο αγόρι στο κεφάλι.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε έρευνα της αστυνομίας στους καταυλισμούς της περιοχής προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, «ανοίγοντας» ξανά το θέμα της ανομίας στην περιοχή του Μενιδίου.