31 Δεκεμβρίου 2017

Πανικός στο Μαξίμου: Λάθος υπουργός υπέγραψε την αίτηση ακύρωσης του ασύλου-«Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα»

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Κυβέρνηση με τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην πατρίδα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στην γείτονα χώρα.


Μάλιστα, όπως επισημαίνουν δικαστικοί κύκλοι, ήταν τόσο μεγάλος είναι ο πανικός στο Μαξίμου που ξέχασαν ότι η Κυβέρνηση συνέστησε και υπάρχει πλέον υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Και ότι πλέον, καθ΄ ύλην αρμόδιος να υπογράψει την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI SULEYMAN είναι ο Γιάννης Μουζάλας και όχι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτης που την υπογράφει.

Δεν αρκεί μόνο αυτό. Ο καθολικός Κυβερνητικός πανικός οδήγησαν το Μαξίμου στο να καταθέσει την αίτηση ακύρωσης σε Αστυνομικό Τμήμα επειδή τα δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω των εορτών.

Η αίτηση θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους και μετά θα προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου που θα συζητηθεί στο ακροατήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η Κυβέρνηση θα καταθέσει παράλληλα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής με αίτημα και απώτερο σκοπό να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος.

Δηλαδή, ουσιαστικά ζητεί η Κυβέρνηση ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου να επιστρέψει πάλι διοικητικά κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Επίσης, η Κυβέρνηση θα καταθέσει και αίτηση αναστολής, ενώ θα καταθέσει και αίτηση επίσπευσης εκδίκασης της κυρίας αίτησης που έχει καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τα νομικά κενά των κυβερνητικών χειρισμών είναι μεγάλα και το άτοπο να υπογράφει αναρμόδιος υπουργός την αίτηση είναι ποιό μεγάλο καθώς δημιουργεί ακρότητα της αίτησης που έχει υποβληθεί στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα

«Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες, προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα.

Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη», ήταν το σχόλιο ανώτατης κυβερνητικής πηγής, στο περιθώριο για τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το σχόλιο έγινε με αφορμή ερώτηση για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών, να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ότι μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. «Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης», επισήμανε η πηγή.