19 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γουάινσταϊν έψαχνε 25 εκατ. δολάρια λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο

Νέες πτυχές αποκαλύπτονται για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που ξέσπασε για τον πρώην πανίσχυρο άνδρα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Ποσό ύψους 25 εκατ. δολαρίων ζητούσε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από το Netflix, λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων.


Σύμφωνα με το Page Six, o Γουάινσταϊν γνώριζε ότι οι New York Times ασχολούνταν με ιστορίες και καταγγελίες που αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης που είχε διαπράξει εις βάρος ηθοποιών αλλά και άλλων γυναικών εργαζομένων. Γι' αυτό προσέγγισε το Netflix και ζήτησε να του δώσει επειγόντως ρευστό. Όμως, δεν αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο χρειαζόταν το συγκεκριμένο ποσό. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι παράγοντες του Χόλιγουντ υποστηρίζουν ότι ο Γουάινσταϊν προσπαθούσε να πουλήσει δικαιώματα για μέρος της ταινιοθήκης του έναντι ανταλλάγματος 25 εκατ. δολαρίων.

Παρά την καλή σχέση που διατηρούσε με το Netflix πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, η πλατφόρμα αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί του. Σύμφωνα με ανθρώπους του Netflix, οι προτάσεις του στηρίζονταν σε επιχειρηματικό πλαίσιο. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο παραγωγός είχε κάνει προτάσεις και σε διαφημιστικές εταιρείες. Άγνωστο παραμένει αν είχε ζητήσει έγκριση για την κίνησή του αυτή από το διοικητικό συμβούλιο της Weinstein Co. για να προχωρήσει στη συγκεκριμένη συμφωνία.
Πάντως, η πλευρά Γουάινσταϊν αρνείται το δημοσίευμα, ωστόσο το Netflix αρνήθηκε να σχολιάσει.