12 Δεκεμβρίου 2017

Ο «χρυσός» μισθός του ξαδέρφου Τσίπρα για να μεταφερθεί στο Μαξίμου

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεσμεύτηκε ότι η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα αναλάβει θέση υπουργού στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεσμεύτηκε ότι η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα αναλάβει θέση υπουργού στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον εξάδελφό του, μάλιστα, που αποχώρησε από τη θέση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς δεν είχε ιδιαίτερα καλή συνεργασία με τον πολιτικό του προϊστάμενο, Νίκο Κοτζιά, τον διόρισε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσίπρας προσελήφθη με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού ως προϊστάμενος του Οικονομικού γραφείου του εξαδέλφου του. Ο μηνιαίος μισθός του, μάλιστα, θα ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ, καθώς σύμφωνα με όσα σχετικά προβλέπονται, είναι ίσος με αυτούς των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Ειδικότερα, ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και το επίδομα θέσης ευθύνης, που φτάνει τα 600 ευρώ.



Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/chrisos-misthos-tou-xaderfou-tsipra-gia-na-metaferthi-sto-maximou