23 Ιανουαρίου 2018

Μοναδικός Τζινόμπιλι: “Δεν αξίζω να βρίσκομαι στο All Star Game”

Στα 40 του χρόνια, ο Τζινόμπιλι έχει ζήσει τα πάντα! Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, έχει πάρει μέρος 2 φορές σε All Star Game, έχει επιλεγεί μία φορά ως ο καλύτερος 6ος παίκτης και πάνω από όλα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων με τον χαρακτήρα του.


Ο αγαπημένος Μανού λοιπόν φρόντισε για ακόμα μία φορά να επιβεβαιώσει το σπουδαίο ήθος του, παίρνοντας θέση για τις 1,808,860 ψήφους που τον έφεραν στη 2η θέση των γκαρντ της Δύσης πάνω από τους Χάρντεν και Ουέστμπρουκ.

Σε άρθρο του στην “La Nacion” λοιπόν αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής…
“Πραγματικά, εκτιμώ και είμαι ευγνώμων για τον χρόνο και την προσπάθεια που έκαναν όλοι για να βρεθώ στο All Star Game. Καταλαβαίνω την αγάπη του κόσμου και η γενναιοδωρία με χαροποιεί ιδιαιτέρως, αλλά πιστεύω πως δεν αξίζω να βρίσκομαι ούτε καν κοντά σε αυτή τη θέση.

Είναι ένα υπερθέαμα για παίκτες που αυτή τη στιγμή καταφέρνουν περισσότερα από μένα, όπως οι Κάρι, Χάρντεν, Ουέστμπρουκ, Τόμπσον, Μπάτλερ, Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ, Λου Ουίλιαμς, Κρις Πολ και άλλοι… Αξίζει να βρίσκονται εκεί περισσότερο από μένα, είναι πολύ απλό. Είχα τις ευκαιρίες μου στο παρελθόν και τις απόλαυσα. Είναι κάτι τρομερό να είσαι μέρος όλου αυτού αλλά σήμερα έχει φτάσει η στιγμή για άλλους. Το All Star Game δεν είναι η επιβεβαίωση μιας καριέρας, δεν είναι ένα Όσκαρ, είναι ένα βραβείο για τους καλύτερους αυτή την περίοδο.

Πρέπει να παραδεχθώ πως στην αρχή, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία για το All Star Game, με διασκέδαζε να βλέπω πως υπάρχει εκεί έξω κόσμος που ήταν πεπεισμένος πως αξίζω να είμαι εκεί. Αλλά εάν κάποιος κοιτάξει, χωρίς συναισθήματα, το πως έχει εξελιχθεί το ΝΒΑ τότε καταλαβαίνει πως δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρω.

Όταν οι ψήφοι άρχισαν να αυξάνονται, όταν σταμάτησε να είναι απλά μία συνήθεια όσων ακολουθούν εμένα, και στη διαδικασία μπήκαν οι ποδοσφαιριστές (σ.σ. ο Λέο Μέσι), ο Πρωθυπουργός, ο κόσμος της Αργεντινής, τότε άρχισα να είμαι νευρικός γιατί δεν ήξερα τι να κάνω με όλη αυτή την στήριξη.

Το καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως το NBA έχει αλλάξει τον τρόπο επιλογής των All Star παικτών τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα να είναι πιο ισορροπημένα. Παλιότερα, οι ψήφοι του κόσμου ήταν το μοναδικό κριτήριο αλλά σήμερα μετράει η άποψη των παικτών και των μίντια. Κατά την άποψη μου αυτή είναι μία πολύ δίκαιη απόφαση. Εάν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και εκείνοι που αναλύουν το παιχνίδι δεν ψηφίζουν, τότε γιατί να υπάρχει η διαδικασία;

Λαμβάνω υπόψιν την άποψη του κόσμου, και ειδικά των φίλων μου στην Αργεντινή, αλλά είναι πολύ καλό που το ΝΒΑ έχει αυτούς τους κανόνες και επιτρέπει στους κορυφαίους της σεζόν να πάρουν μέρος στο All Star Game. Όχι στους πιο δημοφιλείς αλλά στους κορυφαίους. Εκτιμώ την αγάπη όλων, αλλά η απουσία μου από το All Star Game είναι δίκαιη…”