19 Ιανουαρίου 2018

Το ΥΠΟΙΚ «αθωώνει» την Beat - Ετοιμάζει αγωγή η εταιρεία

Η ΒΕΑΤ ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή προσωπικά εναντίον του προέδρου του Σ.Α.Τ.Α, Θύμιου Λυμπερόπουλου, ο οποίος  πρόσφατα είχε καταγγείλει την εταιρία για φοροδιαφυγή και παρά τις εξώδικες προσκλήσεις δεν ανακάλεσε ποτέ τις δηλώσεις του


Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών «ξεσκόνισαν» την ΒΕΑΤ χωρίς να εντοπίσουν καμία φορολογική παράβαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Δρανδάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε ο ιδρυτής της Beat, πριν τρεις εβδομάδες μεγάλο κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκε την εταιρεία και πραγματοποίησε φορολογικό έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι  λειτουργεί και φορολογείται απολύτως νόμιμα στην Ελλάδα. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και ο έλεγχος από υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Δρανδάκης, η ΒΕΑΤ ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή προσωπικά εναντίον του προέδρου του Σ.Α.Τ.Α Θύμιου Λυμπερόπουλου, ο οποίος  πρόσφατα είχε καταγγείλει την εταιρία για φοροδιαφυγή και παρά τις εξώδικες προσκλήσεις δεν ανακάλεσε ποτέ τις δηλώσεις του.

Σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Δρανδάκης δήλωσε πως πλήττει τον πυρήνα της καινοτομίας της εταιρείας και, στην περίπτωση που περάσει έτσι, προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.