28 Ιανουαρίου 2018

«Πρωτιά» Αναστασιάδη, αντίπαλός του ο Μαλάς για την Προεδρία – Τα τελικά αποτελέσματα

Ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο προερχόμενος από την Αριστερά Σταύρος Μαλάς θα κονταροχτυπηθούν για την Προεδρία στην Κύπρο.

Τα τελικά αποτελέσματα:

•Νίκος Αναστασιάδης: 35,5%
•Σταύρος Μαλάς: 30,3%
•Νικόλας Παπαδόπουλος: 25,7%
•Χρίστος Χρίστου: 5,6%
•Γιώργος Λιλλήκας: 2,2%

Σύμφωνα με όλα τα exit polls που παρουσιάστηκαν από τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια, στον Β’ Γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Κύπρο την επόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα αναμετρηθούν ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Όπως ήταν λογικό, στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη υπήρξαν πανηγυρισμοί.

Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «γιορτή της δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι ο λαός ως κυρίαρχος θα αποφασίσει ποιος θα είναι Πρόεδρος την προσεχή πενταετία. Στις προηγούμενες ημέρες, είπε, «οι υποψήφιοι είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε τις προτάσεις, αλλά και τα διλήμματα, που τίθενται ενώπιόν μας».

Ο κ. Αναστασιάδης προέτρεψε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με νηφαλιότητα, πάντα έχοντας κατά νου πως η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει όλους ενωμένους. Γιατί, πρόσθεσε, «πολιτικός αντίπαλος όλων είναι τα καθημερνά προβλήματα του λαού. Και τα προβλήματα του λαού θέλουν ενότητα, συνεργασία, σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος που υποστηρίχθηκε από το κόμματου, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους, την Αλληλεγγύη, την Πλατφόρμα Πολιτών και άλλους δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Σ. Μαλά και έτσι φαίνεται σύμφωνα με τα exit polls να μένει έξω από τον Β’ γύρο.

Νωρίτερα, τα exit polls είχαν δείξει το σαφές προβάδισμα του νυν Κύπριου Προέδρου.

Αναλυτικά τα exit polls: