10 Ιανουαρίου 2018

Απόστρατος αξιωματικός μήνυσε Καμμένο-Κουρουμπλή-Τι απαντά το υπουργείο

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απόστρατος αξιωματικός.


Ειδικότερα, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης υποστήριξε στη μηνυτήρια αναφορά του ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδείξει αδράνεια στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που να δίνει το δικαίωμα στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μη έκδοση του επίμαχου διατάγματος στερεί από τους απόστρατους το συνταγματικό τους δικαίωμα για εργασία και έτσι δεν «έχουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Όπως διευκρινίζει, με τις κινήσεις τους αυτές «παραβιάζεται η αρχή του Κράτους Δικαίου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας».

Παράλληλα, ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο ειδικό δικαστήριο και να δώσουν εξηγήσεις.

Τι απαντά το υπουργείο Άμυνας για τη μήνυση κατά Καμμένου-Κουρουμπλή από απόστρατο αξιωματικό του Π.Ν.

"Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος έχει ήδη υπογραφεί και αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για δημοσίευση. Ο κ. πλωτάρχης μπορεί να μηνύσει τη Νέα Δημοκρατία για την οποία εργάζεται παράνομα, και διαρρέει τέτοιου είδους πληροφορίες τις οποίες εν γνώσει του αναπαράγει ψευδώς", ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά κατά των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης.

Υπενθυμίζεται ότι με τη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Σταμάτης αποδίδει στους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν έχουν εκδώσει προβλεπόμενο προεδρικό διάταγμα, ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος κ.ά., να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους.