16 Ιανουαρίου 2018

Πάει για ραδιοφωνική άδεια ο Βαξεβάνης

Παράλληλα µε τη διαδικασία διεκδίκησης τηλεοπτικών αδειών, το Μέγαρο Μαξίµου έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο µια επιχείρηση ενίσχυσης της φωνής των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης που κρατούν ξεκάθαρα φιλοκυβερνητική στάση όλο αυτό το διάστηµα, ενθαρρύνοντας τα επιχειρηµατικά ανοίγµατα στα οποία επιθυµούν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους. Βλέπετε, µε δεδοµένο ότι οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν -ανεξαρτήτως του χρόνου που θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας να στήσει κάλπες-, είναι σαφές ότι όσο περνούν οι µήνες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα δίνουν τα ρέστα τους στο επικοινωνιακό κοµµάτι.


Ιδιαίτερη έµφαση σε αυτή τη φάση δίνεται στον Οµιλο Μάρη, τόσο στο κοµµάτι των διαφηµιστικών δαπανών όσο και σε άλλα µέτωπα. Την ίδια ώρα, πάντως, η πλευρά του επιχειρηµατία επεξεργάζεται µια σειρά σηµαντικών ανακατατάξεων που θα ενισχύσουν ακόµη περισσότερο το ραδιόφωνο του Οµίλου σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πέραν των όποιων µετασχηµατισµών επιφέρουν ορισµένες νέες προσθήκες δηµοσιογράφων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν αποκλείεται το αµέσως επόµενο διάστηµα να δηµιουργηθούν καινούργια δεδοµένα σε επίπεδο προγράµµατος και διευθυντικών στελεχών.

 Στο µεταξύ, αποφασισµένος να βάλει µπροστά τον στόχο για την αγορά ραδιοφωνικής συχνότητας είναι ο Κώστας Βαξεβάνης. Ο δηµοσιογράφος είναι ιδιαίτερα ικανοποιηµένος από την πορεία της εφηµερίδας και µιλώντας σε ανθρώπους που εµπιστεύεται επιµένει πως θα προχωρήσει στην απόκτηση και ραδιοφώνου, περιµένοντας πάντως τη σχετική διαδικασία αδειοδότησης και όχι αγοράζοντας µια συχνότητα που στην παρούσα φάση ανήκει σε άλλα επιχειρηµατικά κέντρα.
Σύµφωνα, δε, µε πληροφορίες, έχει συζητήσει το σενάριο αυτό µε κορυφαίους κυβερνητικούς παίκτες, αλλά και παράγοντες της αγοράς και δηµοσιογράφους, θεωρώντας ότι η ικανοποιητική κυκλοφορία της «Documento» θα µπορούσε να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για την ίδρυση και του... Documento FM, αφού ούτως ή άλλως υπάρχει και «έτοιµο» δηµοσιογραφικό δυναµικό από την εφηµερίδα. Ταυτόχρονα, ο δηµοσιογράφος εκδότης σκέφτεται να προχωρήσει σε ανανέωση του προφίλ του εντύπου σε ό,τι αφορά τις ένθετες εκδόσεις.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/pai-gia-radiofoniki-adia-vaxevanis